Tuorein sisältö

Lentosimulaattori auttaa historiantutkijoita - katso video

06.06.2008 klo 10.01 | Luettu: 10095 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Vajaat 48 vuotta sitten neuvostoliittolaiset ampuivat alas suomalaisen, Tallinnasta Helsinkiin matkalla olleen matkustajakone Kalevan Suomenlahdella. Kaikki koneessa olleet menehtyivät. Taustalla oli Neuvostoliiton tekemä hyökkäys Viroon, ja Kaleva joutui valitettavasti näiden tapahtumien keskelle. Kone upposi mereen, eikä sen hylkyä ole löydetty.

Maassamme vieraili kuunvaihteessa amerikkalainen tutkijaryhmä, joka on etsinyt koneen hylkyä (ks. MTV3). Amerikkalaisten mielenkiintoa selittää se, että koneen kyydissä oli heikäläinen diplomaattikuriiri.

Suomessa lentosimulaattori-ilmailua harrastavien yhdistys Virtuaalilentäjät ry on tutkinut Kalevan tapausta. Mielenkiintoista pelaajien näkökulmasta asiassa on se, että he ovat tehneet Kalevan viimeisen lennon tapahtumista rekonstruktion IL2 Sturmovik -lentosimulaattorilla. Tämä video on toiminut innoittajana ja ohjeena tapauksen selvittelyssä.

Virtuaalilentäjien video vietti pitkän tovin bittitaivaassa, mutta amerikkalaisryhmän vierailun myötä V2.fi tarjoutui majoittamaan sen FTP-palvelimelleen. Lataa siis video ja katso, miten pelit hyödyttävät historiantutkimusta!

Tapaus Kaleva, normaali laatu (87 Mt)
Tapaus Kaleva, MPEG-4 (237 Mt)

Selaimessa katsottava, heikompilaatuinen versio on Google Videossa.

Kuva: Kalevan pienoismalli, Virtuaalilentäjät

V2.fi | Mikko Heinonen
< Saints Row 2:n uusi ... Peli ennusti Euro 20... >

Keskustelut (4 viestiä)

flyboy

06.06.2008 klo 11.07

Mainio pätkä!
lainaa
gheeD

Rekisteröitynyt 03.01.2008

06.06.2008 klo 11.18

Hieno pätkä, eikä tuollainen ole edes vaikea toteuttaa IL2:lla, kunhan tiedetään nämä lentosuunnat jne. jotka varmaan löytyi jostain kun normaali reittilento oli kyseessä.
lainaa
Jukka_O_Kauppinen

06.06.2008 klo 20.48

Kyllähän tuota Väijyn kanssa itse asiassa useita viikkoja tuunattiin. Kyseessä kun on kuitenkin historiallisiin faktoihin perustuva dokumentti, joka on tehty ilmailuhistorioitsijoiden luoman käsikirjoituksen pohjalta. Eivät ne tavallisen reittilennon suunnatkaan sinänsä riittäneet, vaan kaikki - omat koneet, venäläiskoneet, sukellusvene jne - piti saada täsmällisesti oikeille kohdilleen ja myös simulaattorin tuunaus toimimaan halutulla tavalla oli melkoinen homma.
Hienoa että video on kuitenkin yhä ajankohtainen - ja tarkka!
JOK/eDome
aka JOK/Virtuaalilentäjät Ry
lainaa
Ilomieli

Rekisteröitynyt 10.04.2007

07.06.2008 klo 11.21

Mahtava juttu 8)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova