Tuorein sisältö

Take-Two pohtii pelien tilausmallia

12.06.2008 klo 14.03 | Luettu: 4435 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Take-Two Interactiven päämies Strauss Zelnick kertoi New Yorkissa järjestetyssä sijoittajien kokouksessa pyrkivänsä muuttamaan osan yhtiön myyntituotteista tilaustuotteiksi. Zelnick toivoo löytävänsä tavan muuttaa yhtiön huippupelit episodipohjaisiksi kassankilisyttäjiksi.

Mikäli Rockstar jatkaa Take-Twon alaisuudessa ja Zelnick saa tahtonsa läpi, saattaa seuraava Grand Theft Auto -peli ilmestyä jatkokertomuksena. Ovatko pelaajat valmiita tilanteeseen, jossa peliä tilataan kuin aikakauslehteä, numero kerrallaan?

Lähde: Next Generation

V2.fi | Matti Lintula
< Sporen laitteistovaa... Apinoiden kuningas m... >

Keskustelut (5 viestiä)

Note

Moderaattori

Rekisteröitynyt 18.05.2007

12.06.2008 klo 15.02

Eikös urheilupelejä... ainiin, niissä tilataan aina sama numero eri kansilla. Vaikea nähdä miten tuolla tavalla saadaan kovinkaan pitkäkestoista tilausputkea luotua tarinan sisältävissä peleissä niin, että se olisi liiketoiminnalle kannattavaa. Episodipohjaisen hömpän lisäksi lähteessä näemmä puhutaan myös perinteisemmistä mikrotransaktioista, jotka sinällään ovatkin ihan toimivia joissain harvoissa peleissä.

Eipä taida tosin olla ensimmäinen heppu, joka näitä pähkäilee.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

12.06.2008 klo 15.46

Ei missään nimessä mistään episode roskasta trendiä. Episodet ovat vain tekosyy tehdä pelille rahastusjatkoa mahdollisimman helpolla. Esimerkkinä Half-Life episodet. Tämä laskisi pelien laatua ja kehitystä entisestään.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.06.2008 klo 15.56

Koska mahtaa tulla päivittäin päivittyvä, Salatut elämät -peli?
lainaa
H1PH0P-

Rekisteröitynyt 07.06.2008

12.06.2008 klo 17.46

Veikkaan että tää tarkoitti enemmänkin niiku GTA III -> Vice City -> San Andreas, tyyppistä juttua.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

13.06.2008 klo 14.49

tagman kirjoitti:
Ei missään nimessä mistään episode roskasta trendiä. Episodet ovat vain tekosyy tehdä pelille rahastusjatkoa mahdollisimman helpolla. Esimerkkinä Half-Life episodet. Tämä laskisi pelien laatua ja kehitystä entisestään.

Melkoisen paska esimerkki. HL2 pelit ovat tähän asti olleen todella laadukkaita ja hyviä pelejä vaikka kuinka henkilökohtainen mielipiteesi olisikin HL pelejä vastaan. Vaikka itse peleissä ei mitään vikaa olekkaan ollut silti julkaisuaikataulu on ollut liian pitkä episodien välillä, joten siinä mielessä Valve ei ole onnistunut rakentamaan HL2 pelien ympärille toimivaa episodimallia.

En oikein tiedä, jos pelejä alkaa tulemaan enemmänkin episodipohjalta, kuinka hyvä idea se sitten loppupelissä olisi. Toisaalta jos julkaisuaikataulu saataisiin pidettyä HL2 pelejä huomattavasti tiuhempana ja hinta olisi kohdallaan (max 10e/episodi) niin ehkäpä episodit toimisivat joissain pelityypeissä. Kyllä sitä mielestäni ainakin kokeilla voisi. Toisaalta taas se kyllä ärsyttää kun HL2 episoditkin jäävät aina To Be Continued... kohtaan, mutta pääosin siksi, koska seuraavaa episodia saa odotella niin kauan.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova