Tuorein sisältö

Pixar ei koe pelejä uhkana filmeille

26.06.2008 klo 12.57 | Luettu: 4331 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Animaatiostudio Pixarin uusin elokuva Wall-E on saapumaisillaan elokuvateattereihin. Vaikka tietokoneella luotujen animaatioelokuvien ulkoasu onkin kehittynyt sitten vuonna 1995 julkaistun Toy Storyn, on peligrafiikka ottanut samassa ajassa jättimäisiä harppauksia kohti filmien laatua.

Edge-sivusto haastatteli Pixarin tuotantosuunnittelija Ralph Egglestonia aiheesta. Egglestonin mukaan filmiteollisuuden puolella ei tarvitse pelätä pelien astuvan jatkossakaan animaatioelokuvien varpaille jo siksi, että mediat ovat luonteeltaan kovin erilaisia. Eggleston kehuu osaltaan pelien ulkoasun kehittymistä, mutta kokee tarinankerronnan olevan yhä kompastuskivi pelinkehittäjille.

Eggleston tunnustaa olevansa välillä jopa kateellinen pelintekijöiden työtahdille, sillä jo varhaisessa vaiheessa pelimoottorilla saadaan pyöriteltyä asioita, jotka vievät animaation tekijöiltä kosolti aikaa. Miehen mukaan pelien parissa työskennelleiltä vaaditaan kuitenkin niin erilaisia taitoja, ettei siirtymä peleistä elokuvien tekoon ole kovin yleistä.

Elokuvista peleihin siirtyneiden ohjaajien kuten Peter Jacksonin ja Steven Spielbergin Eggleston kokee olevan vähemmän kiinnostuneita itse pelin tuotannosta kuin tarinankerronnasta. Vahvan tarinan kertominen vaatisi pelialalta täysin uutta ajattelumallia toimiakseen.

Egglestonin koko haastattelun voi lukea Edgen sivuilta.

V2.fi | Matti Lintula
< Duke Nukemista julka... Square Enixin klassi... >

Keskustelut (4 viestiä)

Ewewqwew

26.06.2008 klo 14.48

"Vahvan tarinan kertominen vaatisi pelialalta täysin uutta ajattelumallia toimiakseen."

Mistä nää repii näitä mielipiteitä? En muista milloin viimeksi olisin nauttinut niin eeppisistä tarinoista joita joistain peleissä löytyy, niin liikkuvan kuvan puolella. Esim. jo monta vuotta vanha FF7 hakkaa monet nykypäivän "megaleffat/animaatiot", itse asiassa ainoa hyvä animaatio sitten Walt Disney vuosien on Nemoa etsimässä.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

26.06.2008 klo 15.15

Veikkaan, että elokuva-alalla on melkoisen erilainen käsitys tarinasta kuin pelialalla. Leffa-alan ihmisen saattaa olla vaikea kuvitella tarinaa ilman putkena etenevää draaman kaarta ja käsikirjoitettuja huippukohtia.

Peleissä tarina luodaan täysin erilaisilla elementeillä ja erityisen hyvät pelit tunnistaa siitä, että niissä tarina kehittyy enemmän pelaajan päässä kuin ruudulla esitetyissä välianimaatioissa.
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.06.2008 klo 13.06

Kyllä se tarinankerronta kuitenkin suurimmassa osissa nykypelejä ontuu. Mutta niin ontuu myös elokuvissa. Ts. on paskoja pelejä ja on paskoja elokuvia.
En tiedä miten pelit ja elokuvat voi edes kuvitella olevan uhka toisilleen. Molemmat voivat kertoa vaikka saman tarinan eri lähtökohdista ja molemmat varmasti menestyisivät yhtä hyvin. Jos sen lisenssipelin tekisi kunnolla siis.
lainaa
Sotamarsu

Rekisteröitynyt 17.02.2008

28.06.2008 klo 10.57

"Jos sen lisenssipelin tekisi kunnolla siis."

Chronicles of Riddick, anyone?
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova