Tuorein sisältö

DS hätyyttelee PSP:tä Japanissa

08.08.2008 klo 18.01 | Luettu: 2899 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Nintendon menestynyt taskukonsoli DS on onnistunut kuromaan umpeen Sonyn viimeaikaista huikeaa PSP-konsolin menestystä Japanissa. Viime viikolla konsolien myynnissä oli eroa enää 4000 laitteen verran kun viikkoa aiemmin ero oli vielä yli kaksinkertainen.

Syynä ei ollut niinkään DS:n kysynnän kasvu kuin PSP:n huonompi menestys, joka on hieman yllättävää PSP-peli Phantasy Star Universen käydessä Japanissa kaupaksi pelimyyntilistan kärkivauhdilla.

Kolmantena Japanin laitemyyntilistalla oli Nintendon kotikonsoli Wii. Neljäntenä PlayStation 3, jonka kintereillä vain muutaman sadan myydyn konsolin erolla PlayStation 2. Hännän huippuna oli tunnetusti Xbox 360, jonka viikkomyyntimäärä jäi lähes puoleen PlayStation 2:n vastaavasta.

Lähde: Edge Online

V2.fi | Matti Lintula
< Fable 2 ilmestyy lok... Osallistu Hothin hyi... >

Keskustelut (2 viestiä)

Intrasigent

Rekisteröitynyt 15.07.2008

08.08.2008 klo 20.31

DS on myynyt kyllä aikas uskomattomia määriä. Tällähetkellä kai joku 20-25 miljoonaa kappaletta, joka on uskomaton määrä ajatellen, että ihmisiäkin Japanissa on vaan joku 125-130 miljoonaa. Eikä PSP:lläkään huonosti mene, sekin on kai ylittänyt sentään sen 10 miljoonan rajapyykin.

Toi PS3 taas on sekin aikas jännä tapaus. MGS4:n julkasusta lähtien myynnit vaan tuntuu kokoajan menevän alespäin, vaikka muitakin pelejä julkastaan kokoajan. Sirenin Blu-Ray versio, Tears to Tiara, Initial D Extreme Stage yms myyvät ihan kohtuullisesti, mutta konsolit ei mee kaupaksi sitten millään.
lainaa
River

08.08.2008 klo 21.38

Intrasigent kirjoitti:
Sirenin Blu-Ray versio, Tears to Tiara, Initial D Extreme Stage yms myyvät ihan kohtuullisesti, mutta konsolit ei mee kaupaksi sitten millään.

Yksikään noista peleistä ei ole ns. kova nimi Japanissa tai juuri muuallakaan maailmalla. Noista korkeintaan Siren voi uusimman osansa ja mm. PSN-levityksen myötä nousta edes jonkin sortin hitiksi Euroopassa ja USA:ssa, mutta ei Japanissa.

PS3 kaipaa Japanissa japanilaisia viehättäviä pelejä esim. suuremman luokan japsiropeja kuten Final Fantasy ja White Knight Chronicles. Kumpikaan edellä mainituista peleistä ei ole kuitenkaan tulossa vielä pitkään aikaan. Tähän mennessä PS3:lle on julkaistu vain muutama strategia-rpg (Disgaea 3, Valkyria Chronicles, Tears To Tiara) ja S-RPG:t eivät ole koskaan lyöneet läpi samalla tavalla kuin normaalit roolipelit, Final Fantasy Tacticsia lukuunottamatta. Ei siis ihme ettei PS3 myy Japanissa sen kummemmin tällä hetkellä.

PSP:llä oli myös samanlainen hidas alku kuin PS3:lla (mm. kovan hintansa takia), mutta se pääsi lukuisten hyvien pelien myötä todella kovaan vauhtiin ja uskon saman käyvän myös PS3:lle ajan kuluessa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova