Tuorein sisältö

Onko tässä täydellinen ColecoVision?

18.08.2008 klo 16.47 | Luettu: 3098 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Zilog Z80 -suorittimeen perustuva ColecoVision oli Coleco Industriesin yritys päästä mukaan alkuaskeleitaan ottavaan kotikonsolibisnekseen. Vuonna 1982 julkaistusta konsolista on nyt tehty harrastajavoimin perinteitä kunnoittava miniversio.

Nettihuutokauppa eBayssa myynnissä oleva Mini ColecoVision on huomattavasti perinteistä mallia pienempi, mutta sisältää silti täysin alkuperäisen kanssa yhteensopivaa tekniikkaa. Mini ColecoVisionilla voikin pelata noin sataa alkuperäiselle ColecoVisionille julkaistua peliä sellaisenaan.



Laitteen emolevy ja muu tekniikka on entisöity ja optimoitu pienempään kokoon sopivaksi. Alkuperäisen konsolin antenniliittimellä varustettu ääni- ja videolähtö on korvattu nykyaikaisemmalla komposiittivideolähdöllä ja erillisellä ääniliitännällä.

Mukaan on ahdettu vielä pienempiä päivityksiä, kuten alkuperäispelien pitkähkön latausintron ohitusmahdollisuuden tarjoava BIOS-piiri ja täysin entisöity alkuperäisohjain. Viimeistelyn laadusta kertoo se, että emolevylle on asennettu varmuuden vuoksi pieni jäähdytyssiili ja liittiminä on hifistien miellyttämiseksi käytetty kullattuja malleja.

Lähde: GameSniped

V2.fi | Matti Lintula
< Pikseleitä tuhoava R... Bollywood-leffa kert... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova