Tuorein sisältö

Nyt etsitään maailman arvokkainta pelihallipeliä

22.08.2008 klo 22.03 | Luettu: 3141 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Jeff Rothe päätti etsiä maailman arvokkainta pelihallipeliä ja löysi Yhdysvalloista muun muassa kahdeksan tuhannen euron arvoisen Williamsin valmistaman Blaster Cockpit -kabinetin. Listan kärkeen pääsee kuitenkin myyntihinnaltaan alhaisempi, mutta keräilijöille kiinnostavampi Cosmic Chasm. Cosmic Chasm oli vuonna 1983 konkurssiin menneen Cinematronicsin viimeisimpiä pelihallipelejä, eikä kenelläkään tunnu olevan tarkkaa tietoa siitä, kuinka monta näitä laitteita maailmalle lopulta levisi.

Mielenkiintoiselta listalta löytyvät myös kuplaikkunan läpi pelattava Aztarac ja suljettu Star Wars -räiskintäpelikone. Rothe karsi listaltaan äärimmäisen harvinaiset prototyyppipelit ja laserdisc-pelit, keskittyen ainoastaan selkeästi tuotannossa olleisiin pelikoneisiin. Listan sisältö on myös melkoisen USA-painotteinen, sillä Rothen järjestämä kyselytutkimus kiersi vain yhdysvaltalaisten keräilijöiden keskuudessa.

Pelihallien ystäville Rothen keräämä viidentoista arvokkaimman pelin lista on kuitenkin varmasti jännittävää luettavaa hinta-arvioineen ja listasijoitusta valottavine selityksineen.

V2.fi | Matti Lintula
< Vanhat seikkailupeli... Guitar Hero -pelaaja... >

Keskustelut (1 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

23.08.2008 klo 12.26

Taskubiljardi.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova