Tuorein sisältö

Disney mukaan isolle pienelle planeetalle

02.09.2008 klo 17.00 | Luettu: 6810 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


NeoGafin keskustelualueelle kirjoitteleva nimimerkki thuway oli päässyt PAX-messuilla jutustelemaan pelinkehittäjien kanssa. Mies kertoo, että kaikista kuulemistaan asioista hän ei saa puhua, mutta pari mielenkiintoista tiedonjyvästä kuitenkin irtoaa.

Toinen niistä on se, että Disney työstää ladattavaa lisäsisältöä PS3:n LittleBigPlanetiin. Sen enempää ei kerrota, joten kysymyksiä nousee ilmaan. Tuleeko mukaan Disney-hahmoja? Onko sisältö maksullista? Onkohan muitakin osapuolia samantyylisessä diilissä? Tulee olemaan mielenkiintoista, mikäli muutkin pelifirmat alkavat julkaista omia projektejaan LBP:n sisällä, sen työkaluilla tehtynä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Mikäli tilaat EA:lta... Robotit lyövät ja je... >

Keskustelut (9 viestiä)

EsteenäPää

02.09.2008 klo 17.15

Alkaa tämäkin hc-peli muuttumaan casual-peliksi, niin kuin moni on jo kerennyt vihjailemaan. Tietenkin Disney vetoaa aina kaiken ikäisiin, mutta lapset sitä rakastavat. Onko sisältö maksullista? No aivan varmasti, paitsi olisihan se ilmaista mainosta Disneylle kun sen ratoja, jotka sisältävät mainoksia/hahmoja saisi ladata ilmaiseksi. No veikkaan että muut suuryhtiöt seuraavat Disneyn esim. ja tulemme näkemään Toyotan/Coca-Colan/Pepsin/Adidaksen/Nokian/Sonyn/MS:n ruutuja pelissä. Vai kieltääkö tekijä/julkaisija "pelaajien" tekemät mainokset?
lainaa
Muntu

Rekisteröitynyt 08.12.2007

02.09.2008 klo 17.26

Muuttuu casual-peliksi pelkästään sen takia että Disney tuo ladattavaa lisäsisältöä...? Okei..
Enkä tosin HC-peliksikään tätä kutsuisi, vaikka kentistä voikin tehdä infernaalisen vaikeita jos niin haluaa.
lainaa
Karma

02.09.2008 klo 17.32

Öhh... HC-peli? Milloin tämä sellainen on ollut?
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

02.09.2008 klo 17.50

Kyllä LBP on alusta alkaen ollut casual -peli.

Ja ekalle kommentoijallekkin tiedoksi, että peliä pelaava ikäryhmä ei määrää sitä, onko peli HC vai casual. Sen määrää peliin liittyvät kriteerit.
lainaa
NappulatOjoon

02.09.2008 klo 18.04

Aina kun Wiille tulee jotain tämän tapaista niin kyllä PS3/X0-leiri huutaa CASUAL-roskaa ja lapsille suunnattua höttöä. Sama homma VivaPinatan kanssa ja sama tapahtuu LPB kanssa eli ns. se hc-puoli pelaa niitä pimeissä luolissaan. Muntu ihmettelee että tekeekö Disneyn mukana tulo pelin casual-peliksi. Onko Paavi katolilainen? No se ei tee peliä casual-peliksi, mutta kirjoitinkin:
"Tietenkin Disney vetoaa aina kaiken ikäisiin, mutta lapset sitä rakastavat." Eli pelit johon Diseny lähtee mukaan sopii kaikille ja kenen vaan on helppo niitä lähestyä (onko PS3 nyt muuttumassa casual-koneeksi! Apuaaa). HC-asiantuntija Tagman, kertoo meille mitkä ovat nämä kriteerit, jotka määräävät pelin ns. hc/casual-luokan?
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

02.09.2008 klo 18.32

Tässä nyt ohimennen sellainen huomautus, että peli ei muutu miksikään, jos se saa lisää sisältöä. Ei vaikka sisältö olisi kuinka casualia tahansa. Korkeintaan sen imago vähän muuttuu, mutta itse peli ei.

Siitä en sitten tiedä, miten casual peli oikeasti on. Vähän yksinkertaiselta se toistaiseksi vaikuttaa, mutta muuten hyvältä. En ole kyllä vieläkään toteutuksen tasosta aivan varma, vaikka varovaisen toiveikas ehkä olenkin.
lainaa
AkunTehdas

02.09.2008 klo 19.15

Säkkipoju < Aku Ankka
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

02.09.2008 klo 19.40

NappulatOjoon kirjoitti:
Aina kun Wiille tulee jotain tämän tapaista niin kyllä PS3/X0-leiri huutaa CASUAL-roskaa ja lapsille suunnattua höttöä. Sama homma VivaPinatan kanssa ja sama tapahtuu LPB kanssa eli ns. se hc-puoli pelaa niitä pimeissä luolissaan.

Siis casual peli ei automaattisesti ole roskaa, vaan Wiille oikeasti tulee järjettömät kasat laadutonta casual -höttöä. Viva Pianataa en ole nähnyt haukuttavan casual roskaksi. Menestyneimmät casual pelit ovat juuri niitä, jotka iskevät laajaan pelaajakuntaan kuten esimerkiksi: Guitar Hero.

NappulatOjoon kirjoitti:

HC-asiantuntija Tagman, kertoo meille mitkä ovat nämä kriteerit, jotka määräävät pelin ns. hc/casual-luokan?

Casual pelit ovat sellaisia, jotka ovat helposti lähestyttäviä ja "kevyitä" pelejä. Ne eivät keskity kovinkaan vahvasti tarinan kerrontaan tai syvään juoneen, vaan lähinnä itse pelin viihdyttävyyteen ja usein hauskuuteen. Pähkinänkuoressa ne ovat sellaisia pelejä, joista voi innostua nekin, joita videopelit ei yleisesti kiinnosta. HC -peli on pitkälti taas tämän vastakohta.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

02.09.2008 klo 23.07

Kiva idea. Varmaan tekevät jonkun ison Musta Pekka -robotin vastukseksi kentän loppuun ja koko kenttä on pullollaan Disney-hahmoja. ^^

LBP, vuoden peli, that's right.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova