Tuorein sisältö

Onko Googlella peliässä hihassaan?

12.09.2008 klo 15.00 | Luettu: 7395 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Hakukonejätti Google on nykyään kaikkea muuta kuin pelkkä hakukoneyhtiö. Laajentaminen on johtanut lukuisten verkossa toimivien sovellusten julkaisuun ja kehittämiseen, innovatiivisten yritysten ostamiseen ja näiden integroimiseen osaksi Googlea sekä oman verkkoselaimen, Chromen, julkaisuun.

Peleihin Google ei vielä erityisemmin ole satsannut, mutta Forbesin Chris Morrisin mukaan pelijulkaisijana toimiminen ei olisi kaukaa haettu visio. Google on ostanut haltuunsa peliensisäistä mainontaa kehittäneen Adscapen ja virtuaalimaailma Livelyn, jonka Morris epäilee toimivan testialustana Adscapen mainosohjelmille.

Googlella on tallissaan myös Sonyn Yhdysvaltain peliosaston ja Segan jenkkihaaran entinen johtaja Bernie Stolar, joten talon sisältä löytyy jo vankkaa peliosaamista. Uusimpana pelialaan työntymisenä voidaan pitää jouluksi markkinoille tulevan Gizmondo-taskukonsolin käyttämää Googlen Android-käyttöjärjestelmää, jolla oletettavasti pystytään pyörittämään siis myös pelejä.

Jättiyhtiöllä on myös kassassaan rahaa ja kehityspuolella kokemusta mahdollisen pelien verkkojakelupalvelun perustamiseksi. Toistaiseksi mitään pelisuunnitelmia ei ole vahvistettu, mutta Googlella on ehdottomasti voimavarat ja keinot lähteä tehokkaasti mukaan murroksessa olevaan pelibisnekseen.

V2.fi | Matti Lintula
< Xboxin COD4-karttapa... Perjantain retrovide... >

Keskustelut (8 viestiä)

killerV

12.09.2008 klo 16.05

ei V***u jos toi google saa vallattua alue kerrallaan kaikkee poikotoikaa sitä jos ette haluu mainoksia peliin käyttäkää toki hakua mutta älkää ostako pelejä minä en ainakaan halua mennä pelaamaan mainostäytteistä peliä mieti ny jossain vaikka fallout 3 iso mainos "OSTA SAAB autotalo laakkonen" jes ei oikeen vedä
lainaa
ssd

12.09.2008 klo 16.55

fallout 3 piilomainonnat sopisi täydellisesti joihinkin tilanteisiin
lainaa
Kimitri

Rekisteröitynyt 22.04.2007

12.09.2008 klo 17.26

killerV kirjoitti:
ei V***u jos toi google saa vallattua alue kerrallaan kaikkee poikotoikaa sitä jos ette haluu mainoksia peliin käyttäkää toki hakua mutta älkää ostako pelejä minä en ainakaan halua mennä pelaamaan mainostäytteistä peliä mieti ny jossain vaikka fallout 3 iso mainos "OSTA SAAB autotalo laakkonen" jes ei oikeen vedä


Tässä on nyt uskomattoman kovan luokan argumentointia yhdistettynä täydelliseen suomeen. Tätä lisää, plz.

En voi edelleenkään käsittää, mikä pelien sisäisessä mainonnassa on niin käsittämättömän pahaa, että sitä ei vain voisi sietää. Kaikki kyseistä mainontaa tekevät lafkat ovat pitäneet ensiarvoisen tärkeänä, että mainonta sovitetaan peliin niin hyvin kuin mahdollista ja sitä ei pyritä tunkemaan paikkaan, mihin se ei vain kuulu.

Ja mitä Googlen boikotoimiseen tulee, en haluaisi ainakaan itse lähteä boikotoimaan firmaa, joka paitsi tekee alansa parhaita tuotteita, myös antaa järkyttäviä määriä teknologiaansa open source -yhteisön käyttöön sekä ihan oikeastikin tekee konkreettisia tekoja internetin parantamiseksi. Olen Google-fanipoju, mutta minusta siinä ei ole mitään väärää.
lainaa
Coledash

Rekisteröitynyt 20.08.2007

12.09.2008 klo 17.36

Olen hyvin pitkälti samaa mieltä Kimitrin kanssa, Google on melkeinpä ainoa yhtiöjätti johon olen aidosti tyytyväinen. Mitä tahansa Google luokin, on se minun silmiini ainakin ollut käyttäjäystävällistä ja mukavan selkeää

Pelimainonnasta sen verran, että minulle on oikeastaan ihan sama lukeeko lätkäpelien kaukalomainoksissa SKODA vai AUTOMOBILECAR. Varsinkin killerV:n mainitsemassa Falloutissa olisi jopa hupaisaa, jos kaduilla näkisi XBOX 666 ja Playstation 13 -mainoksien jäännöksiä
lainaa
Jorma

12.09.2008 klo 18.24

Jos ja kun mainosrahoitteiset pelit tarkoittavat sitä, että pelin saa lunastettua itselleen muutoin ilmaiseksi, niin en näkisi tätä ollenkaan huonona kehityssuuntana varsinkaan ilmeisen piratisoidulla PC-pelipuolella.
lainaa
PS3BotitImevät

13.09.2008 klo 02.07

Siitäpä vaan sitten yrittämään pelibisnekseen. Kyllä maailmaan pelejä mahtuu.

Metacritic sitten karsii jyvät akanoista.
lainaa
arto

13.09.2008 klo 08.09

Gizmondo tulee takaisin ?
lainaa
Killbourne

Rekisteröitynyt 21.06.2008

14.09.2008 klo 16.28

arto kirjoitti:
Gizmondo tulee takaisin ?


...ja Google on menossa mukana?
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova