Tuorein sisältö

Poliittinen taistelupeli Iranista

16.07.2007 klo 16.05 | Luettu: 3741 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Siinä missä Amerikan sotavoimat yrittävät rekrytoida uusia taistelijoita ilmaisella America's Army -pelillään, seuraa Iran nyt perässä julkaisemalla Special Operation 85: Hostage Rescue -sotapelin. Ylen uutisten mukaan kantaaottavan pelin tarkoituksena on tappamisen ja terrorismin ihannoimisen sijaan panttivankien pelastaminen, ja sitä myötä epäitsekkään ajattelun levittäminen.

Peli on syntynyt Islamistiopiskelijoiden yhdistyksen toimesta. Pelaajat ovat iranilaisia erikoisagentteja, joiden tehtävänä on pelastaa omia diplomaattejaan ja ydintieteilijöitään vihollisten, eli tietysti jenkkien ja israelilaisten, kynsistä. Aseetonta, saati väkivallatonta ei taistelu kauniista ajatuksista huolimatta kuitenkaan ole. Pelaajan on listittävä kosolti vihollisen sotilaita, läpäistäkseen pelin kaikki kahdeksan tasoa.

V2.fi | Jarkko Rotstén
< DiRTin jatko-osaan p... Condemned 2 -ruutuja... >

Keskustelut (1 viestiä)

zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

17.07.2007 klo 12.46

Mahtavaa, alkaisiko nyt pikkuhiljaa peleistä tulla kanava myös valtakulttuuria kritisoiville ajatuksille. Vaikka peleissä on ennenkin voinut olla Vietnamilaisten, neukkujen ja Saksalaisten puolella, on nämä ryhmät aina esitetty joko neutraalisti tai (etenkin Neuvostoliiton kohdalla) lähinnä satiirin kautta ja viety koko homma suuren vitsin tasolle. Toivottavasti länsimaiselle ylivertaisuudelle peleissä tulee katto vastaan ja tällaiset, toisen näkökulman antavat pelit yleistyvät.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova