Tuorein sisältö

Miles Davisille puuhataan muistolevyä vanhoilla pelimikroilla

27.05.2009 klo 23.01 | Luettu: 2592 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Kind of Bloop: An 8-bit Tribute to Miles Davis on yhdysvaltalaisen Andy Baion alullepanema projekti, joka tähtää astetta erikoisemman jazz-levyn julkaisuun. Jazz-muusikko Miles Davisin muistolle on nimittäin sävelletty levyllinen vanhoilla kotimikroilla ja pelikoneilla tehtyä niin sanottua chip-musiikkia. Aivan pelimusiikista ei ole kuitenkaan kyse, sillä Kind of Bloopin kappaleet ovat chip-versioita Davisin legendaarisimmista sävellyksistä.

Toistaiseksi projektiin ovat osallistumassa muusikot Ast0r (Chris J. Hampton), Disasterpiece (Rich Vreeland), Sergeeo (Sergio de Prado), Shnabubula (Samuel Ascher-Weiss) ja Virt (Jake Kaufman). Baion tavoite oli kerätä tekijänoikeusmaksujen ynnä muiden viralliseen tribuuttijulkaisuun vaadittavien kustannusten hoitoon noin 1500 euroa rahaa. Tällä hetkellä mies on saanut chip-musiikin ystäviltä jazz-projektiinsa jo 4000 euroa. Ylijäävät rahat Baio on luvannut jakaa tasaisesti osallistuneiden artistien kesken.

Lisätietoa Kind of Bloopista löytyy projektin kotisivulta. Projektin lopputulos julkaistaan internet-levitykseen Davisin Kind of Blue -albumin julkaisun 50-vuotisjuhlapäivänä 17. elokuuta.

V2.fi | Matti Lintula
< Propaganda seilaa Pi... The Conduitin tekijö... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova