Tuorein sisältö

Final Fantasy VII myös Yhdysvaltojen PlayStation Storeen

31.05.2009 klo 22.29 | Luettu: 7554 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Kotaku kertoo Yhdysvalloissa pelien ikärajoista päättävän ESRB:n antaneen suosituksensa digitaalisesti jaeltavalle Final Fantasy VII:lle. Japanin PlayStation Storeen jo viime kuussa hyväksytty peli on siis tulossa myös ainakin jenkkien Storeen ja mahdollisesti myöhemmin myös Euroopan kauppapaikalle. Suursuosion 12 vuotta sitten PlayStationilla saanutta roolipeliä voidaan Store-ostoksen myötä pelata PlayStation 3:lla ja taskukonsoli PSP:llä.

V2.fi | Matti Lintula
< Star Wars: The Old R... Tanskalainen Deadlin... >

Keskustelut (13 viestiä)

ASD

31.05.2009 klo 22.48

Vielä kun tulisi VIII. Oma PSX versio on hajonnut vuosia sitten ja tekisi mieli päästä pelailemaan sitäkin pitkästä aikaa.
lainaa
kakkerlak

Rekisteröitynyt 11.04.2007

31.05.2009 klo 22.56

Jep, VIII tulloo sais vaikka puuceelle jo hyvin järjestellyt ton vaikka pientä temppuilua se vaatikin...
lainaa
Esatzu

Rekisteröitynyt 21.01.2008

01.06.2009 klo 00.19

Final fantasy VII, VIII ja VIIII on aitoina olegelle mutta olis niitä kiva pelata psp:lläkin

Edit: Psp:lle saisi tulla kyllä enemmän roolipelejä, juu oli typo :D
lainaa
MiiQ

Rekisteröitynyt 28.11.2008

01.06.2009 klo 00.39

Esatzu kirjoitti:
Final fantasy VII, VIII ja VIII on aitoina olegelle mutta olis niitä kiva pelata psp:lläkin

Edit: Psp:lle saisi tulla kyllä enemmän roolipelejä


VIII ja VIII? I say, TYPO! Vai ymmärsinkö väärin?
lainaa
Muntu

Rekisteröitynyt 08.12.2007

01.06.2009 klo 02.00

KYLLÄ! Ainoo näistä 3D-finaaleista jota en oo loppuun saakka päässyt pelaan, tulee ostettua asap.
lainaa
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

01.06.2009 klo 02.29

VII ja VIII on saatavilla Windowsille...

VIII saisi tulle PS3:lle. Se on se paras noista kaikista heti III:n jälkeen mitä ei ole julkaistu Euroopassa ja Amerikassa varmaan ikinä.
lainaa
KuroShiro

Rekisteröitynyt 26.09.2008

01.06.2009 klo 06.44

AnXa kirjoitti:
VII ja VIII on saatavilla Windowsille...

Tämä on kyllä sellainen veto jota olen odotellut siitä asti, kun Square-Enix osti Eidosin. Teoriassa kummankin PC-version uudelleenjulkaisussa vaikkapa Steamin kautta ei olisi enää mitään ongelmia.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

01.06.2009 klo 09.06

AnXa kirjoitti:
VII ja VIII on saatavilla Windowsille...

VIII saisi tulle PS3:lle. Se on se paras noista kaikista heti III:n jälkeen mitä ei ole julkaistu Euroopassa ja Amerikassa varmaan ikinä.

En voi tajuta miten jotkut tykkää FF III:stä. Minusta nuo ekat Finalit kelpaa vain kidutuskeinoksi, kun ovat niin pitkäveteisiä ja itseään toistavia. FF X on paras, vaikka harva FF -fani mielipiteeseeni yhtyykin:)
lainaa
Mauno

Rekisteröitynyt 16.03.2009

01.06.2009 klo 10.32

tagman kirjoitti:
[quote nick="AnXa"] FF X on paras, vaikka harva FF -fani mielipiteeseeni yhtyykin:)
FF X on mahtava peli. Muistan valvotut yöt kun FF X pelailtiin siis yks parhaista ps2 peleistä. FF X-2 oli kanssa hyvä. FF XII ei napannu enää samalla lailla kuin edelliset kesti vuoden pelata läpi kun ei kiinnostanu. Talvella pelaili pc:llä FF VII vähän aikaa, ehkä jo aika ajanu ohi ko. pelistä ois varmaa pitäny vaa jaksaa enemmä pelata kun kaikki sitä seiskaa hypettää. Ja tulha sitä muinoin 8 bitillä pelailtua jotain Fantasyä vaik silloin tarinasta mitää ymmärtänytkää. Odottavan aika on pitkä missä viipyy XIII...
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

01.06.2009 klo 13.02

Loistavaa, vielä kun saataisiin VIII ja vaikka IX niin olisi täydellistä.
lainaa
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

01.06.2009 klo 16.31

tagman kirjoitti:
AnXa kirjoitti:
VII ja VIII on saatavilla Windowsille... VIII saisi tulle PS3:lle. Se on se paras noista kaikista heti III:n jälkeen mitä ei ole julkaistu Euroopassa ja Amerikassa varmaan ikinä.

En voi tajuta miten jotkut tykkää FF III:stä. Minusta nuo ekat Finalit kelpaa vain kidutuskeinoksi, kun ovat niin pitkäveteisiä ja itseään toistavia. FF X on paras, vaikka harva FF -fani mielipiteeseeni yhtyykin :)

Johtuisiko siitä, että III on oikeasti tarinankerrontaan keskittyvä peli ja hyvä sellainen toisin kuin X joka on värikäs, pursuaa vaalean punaista tyttö-energiaa ja kaikkea muuta sellaista MTV teinejä enemmän kiinnostavaa matskua kuin oikeaa sisältöä. Veikkaan, että et ole koskaan elämäsi aikana lukenut vapaaehtoisesti kirjoja koska koet ne "kidutuskeinoksi, pitkäveisyytensä ja itseääntoistavuutensa vuoksi". :)
lainaa
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

01.06.2009 klo 16.47

KuroShiro kirjoitti:
AnXa kirjoitti:
VII ja VIII on saatavilla Windowsille...

Tämä on kyllä sellainen veto jota olen odotellut siitä asti, kun Square-Enix osti Eidosin. Teoriassa kummankin Windows-version uudelleenjulkaisussa vaikkapa Steamin kautta ei olisi enää mitään ongelmia.

Kuules, ongelma on suunnaton. Et ymmärräkkään kuinka suunnaton se on. Molemmat FF ovat Windows 95 pelejä jotka käyttävät DirectX 5:sta vahempaa versiota tai juuri DirectX 5:sta. Ja voin melkein luvata, että ilman säätämistä kumpikaan noista ei käynnisty XPssä, Vistassa tai Sevenissä.

Tiedän aika pitkälti minkälainen homma ja kuinka epävarmaan on yrittää saada toimimaan noita kahta Windows-versiota niiden alkuperäisiltä levyiltä esim. XPssä. FF8 on helpompi kuin FF7, mutta molemissa saat säätää ja käyttää haxättyjä pätsejä ja siltikään ne eivät toimi tasan niin kuin niiden pitäisi. Vistassa kumpikin toimii pikkasen paremmin mikä oli mielestäni aika yllättävää.

Ongelma olisi huomattavasti pienempi jos Final Fantasy olisi aikoinaan tehty MS-DOS pohjalle johon ne ehdottomasti olisi kannattanut kasata sen sijaan, että oltaisiin käytetty epävakaita ja viimeistelemättömiä ohjelmisto rajapintoja.

Kumpaakaan ei voida julkaista Steamin läpi ilman mittavaa teknista remonttia kumpaankin peliin. Joista ensimmäisenä ja tärkeimpänä pitäisin sitä, että peli päivitetään käyttämään nykyisiä Windowsin rajapintoja ja käännetään uudelleen. FF7:n isoimmat ongelmat liittyvät modernien suorittimen laskentakykyyn joka on huikeasti suurempi kuin mitä FF7:n julkaisuhetkellä. FF7 toimii liian nopeasti. Tämä myös aiheuttaa pelin kaatuilua ja kyvyttömyyttä käynnistyä ja ladata kentät ja tallennetut pelit oikein.

Niin ja miltein unohdin Intelin hienot Windows 3.11 Indeo video toisto kodekit joita ilman koko pelihän ei edes käynnisty koska kaikki videot on koodattu sillä ja jos videota ei voida toistaa ei pelikään toimi. Harmikun Indeon kehitys lopetettiin joskus aikoinaan ja se ei toimi nykyisillä Windows-versioilla kuin debug/yhteensopivuustilassa edes joten kuten.

Ja nämä nyt olivat sieltä pienimmästä päästä niitä ongelmia joita tuossa olisi. Windowsille FF7 ja FF8 uudelleen julkaisu voidaan samantien unohtaa. Se ei tule tapahtumaan koska konehuoneeseen pitäisi tehdä niin valtava remontti, että tulee melkeimpä edullisemmaksi kehittää koko peli uudelleen. Tietenkin jos Square suostuu laskemaan Windows Final Fantasyiden sorsat ilman artworkkiä yms. niin avoimenlähdekoodin yhteisön jäsenet voisivat workkiä projekti luontoisesti pelin kondikseen. Mutta kun tiedämme miten Square kohtelee pelaajien omia projekteja voimme tehdä senkin johto päätöksen, että tätä emme tule ikinä näkemään.
lainaa
FFfani

05.06.2009 klo 01.09

Hmm. Mulla ainakin toimii tällä Vistalla toi FF8 aivan loistavasti. Kaikki videot ja muut systeemit aivan smoothisti, että ei siinä mitään. 2 kertaa se onkin tullu viimesen vuoden sisäään läpi hakattua. En ihmettelisi vaikka sen FF7:kin saisi rullaamaan, ite en oo sitä testannu ku löytyy vaaa ps versiona.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova