Tuorein sisältö

Forza 3:n tekijät: Mikään peli ei kilpaile meidän kanssamme

06.06.2009 klo 13.30 | Luettu: 22000 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Joystiq kertoo Forza Motorsport 3:n tekijöiden uskovan vakaasti tuotteeseensa. Dan Greenwalt Turn 10:lta kertoo:

"Jos ollaan rehellisiä, olen mukana tässä bisneksessä Gran Turismon vuoksi. Sen syytä on ensimmäinen stressaava auto-ostokseni, Mitsubishi 3000GT, joka oli hieno auto siinä pelissä ja ajattelin 'herranen aika, jos joskus hankin auton, tuon auton haluan'. Joten propseja Kazunori Yamauchille ja PS1-pelin tehneelle tiimille. Nyt kun tämä on selvitetty, haluan sanoa, että Yamauchi on mielestäni luovuttanut viestikapulan eteenpäin. Tunnen, että se on nyt meillä. Ehkä hän ei niin tarkoittanut, mutta me olemme vieneet peligenren uudelle tasolle ja he taas ovat lakanneet kehittämästä genrea. Siis todellakin kunnioitus hänelle, mutta mielestäni ero on se, että he ovat vanhaa koulukuntaa. Keisari on alasti, enkä haluaisi läimiä häntä, mutta mikään peli ei kilpaile kanssamme juuri nyt."


V2.fi | Manu Pärssinen
< Next-genin huippua: ... Lisää videota Heavy ... >

Keskustelut (29 viestiä)

Jukka

06.06.2009 klo 13.41

Greenwalt on siinä täysin oikeassa että Gran Turismo ei ole kehittynyt aikoihin ollenkaan. Tai no, pelin grafiikat ovat kehittyneet, mutta pelattavuus ja pelin nautinnollisuus eivät ole. Gran Turismo yrittää olla yhtä aikaa sekä arcadea että simulaatiota, epäonistuen kummassakin surkeasti.
lainaa
Kukka

06.06.2009 klo 14.07

Jukka kirjoitti:
Gran Turismo yrittää olla yhtä aikaa sekä arcadea että simulaatiota, epäonistuen kummassakin surkeasti.


Molemmat pelit on semi simuja. Kokeile Simbinin pelejä ratti/poljin yhdistelmällä niin selviää se simulaatio sinullekkin.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

06.06.2009 klo 14.11

Joo-o... Vai että sellasta. Kyllähän tuo mielestäni on edellisestä pelistä (GT4:stä) kehittynyt ihan tarpeeksi: entistä komeammat grafiikat, nettipeli, vaurionmallinnus, WRC ja NASCAR mukana ja jotain rataeditoriakin huhuillaan tulevan. Mmm... Ja nyt kun pelin kerrotaan olevan jo tavallaan valmis, niin voinemme odottaa pelin tulevan tänä vuonna, ehkäpä joulun alla olis hyvä julkaista? :)
lainaa
TonyS

06.06.2009 klo 14.44

Jukka kirjoitti:
Greenwalt on siinä täysin oikeassa että Gran Turismo ei ole kehittynyt aikoihin ollenkaan.

Mistä sinä tiedät minkä verran pelisarja on kehittynyt vuosien varrella, kun viimeisin varsinainen peli tuli ulos 2005? Sitten vasta kun molemmat pelit (F3 ja GT5) ovat pihalla voidaan alkaa tekemään vertailuja ja spekuloida asioista enemmänkin. Sitä ennen tuo on täysin tyhjänpäiväistä, koska emme tiedä mitä kummankaan pelin lopulliset versiot tulevat sisältämään ja mitä eivät.
lainaa
keke

06.06.2009 klo 14.52

Mielenkiinnolla kumpaakin odottelen, mutta on ehkä hieman väärin sanoa että "mikään peli ei kilpaile kanssamme", sillä sillon otettaisiin huomioon myös muiden genrien pelit...
Oli miten oli niin uskon, että kummatkin pelit saavat kovemmankin autohullun toiveet toteutettua. Jos nyt vielä ottaa osaa tähän keskusteluun ulkoasusta niin sanoisin että
graafisesti GT5 näyttää hitusen hienommalta, mutta aikalailla samoilla tasoilla mennään ulkokuoren suhteen.
lainaa
MiiQ

Rekisteröitynyt 28.11.2008

06.06.2009 klo 14.57

Saatta olla että tästä tulee iso pelitapaus, mutta nyt tuntuu että tätä on hypetetty aivan liikaa. Taitaa olla että ylimielisen hypetyksen takia en osta tätä. Ärsyttää tällainen ylimielisyys.
lainaa
DarkSide

Rekisteröitynyt 06.08.2007

06.06.2009 klo 14.58

No niin... Tästähän se fanipoikien ristiretki taas alkaa... :/
lainaa
jooh

06.06.2009 klo 15.06

GT ei kyllä ole kehittynyt paljoakaan. GT5 Prologue on vain lähinnä grafiikkapäivitys GT neloseen. Ajotuntuma on se sama jäykkä, kuin kiskoilla ajelisi. Toivottavasti parantavat sitä GT5 pelissä. Ja erityisesti saisivat fiksailla rallipuolta. Kun ei ole aikoihin tullut kunnon rallisimua...
Forzasta en uskalla sanoa juuta enkä jaata, yhtesti olen sitä kokeillut, joten ei pysty paljon arvostelemaan. toivottavasti tekevät hyvän simun :)
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

06.06.2009 klo 15.10

No kyllä Forza 2 oli ainakin valovuosia GT4:ää edellä. Mutta pakko myöntää että GT5 prologuen ajomallinnus alkaa olemaan jo hyvällä mallilla. Vieläkun se tekoäly olisi uusittu kokonaan GT5 peliin.
lainaa
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

06.06.2009 klo 15.15

Mielestäni Turn10:n kaveri on kyllä aika ylimielinen nyt. Japanilaiset ovat tosi kovaa autokansaa ja en henkilökohtaisesti usko GT5:n jäävän pahasti jälkeen Forza3:a jos ne eivät samalla viivalla ole. Tai toisin päin sama.

Minua Forza2:a ärsytti ehkä eniten se, että fysiikkaa on vähän feikattu jotta ajotuntuma ohjaimessa vaikuttaisi realistisemmalta. Ei siinä mitään, sekin on realismiin pyrkimistä, mutta ei oikein simulaatiota. GT:n ongelmana oli jossain vaiheessa liiallinen simulointi jossa pelin hauskuus kärsi kun pyrittiin liian matemaattiseen realismiin fysiikan osalta.

Kummatkin ovat kuitenkin erittäin hienoja autopelejä. Turhaan ehkä teemme tälläistä millimetri-vertailua koska oikean auton ratissa istumista ja ajamista kilparadalla kumpikaan peli ei voi korvata tai edes olla riittävän lähellä niitä tunteita joita sellainen nostattaa.
lainaa
kumpi_ja_kampi

06.06.2009 klo 16.18

Tosi on ettei GT3:n ja GT4:n välillä ollut tapahtunut juurikaan kehitystä, ehkä hieman siistimmän näköinen ja pari uutta autoa. Pelimekaniikka ja tuntuma on molemmissa lähes identtinen. GT:tä ei tarvinnut kehittää mihinkään uuteen suuntaan, fanit olivat tyytyväisiä kun saivat ne muutamat uudet autot ja hienot grafiikat. Varteenotettavaa kilpailijaa ei ollut ennen Forzan tuloa. Forzassa oli heti alkuunsa mukana nettipeli, vauriomallinnus (mikä oli vielä GT2:ssa), ulkoisesti muokattavat ja maalattavat autot, oma soundtrack peliin ja tietenkin Ferrareita, mitä ei ollut ollut yhdessäkään aikaisemmassa GT:ssa. Forza3 siis julkaistaan syksyllä, lokakuussa. Voisin olettaa että GT5 julkaistaan viimeistään jouluna, ei kai ne haluaisi antaa Forzalle liikaa julkisuutta kun tilanne on nyt kilpailun kannalta kiristynyt. GT5 kai jatkaa sillä Real Arcade Simulator linjallaan kun Forza3 jaktaa Real Simulator linjallaan. Tuossakin on piikkinsä, kumpi tykkää kummasta, enemmän arcadesta vai simusta. Kyse on mieltymyksestä. GT:ssä on hyvä kun auto ei ala pyörimään pitkin nurmikkoa törmätessä seinään mutta kisa ei välttämättä ole pilalla vielä, kun taas Forzassa se on lähes sääntö että auto jaa pyörimään ja silloin on kisa jo pilalla. Toisaalta Forzan autoilla on realistisempi tunnelma ajaa, kun GT:n pelussa on enemmän arcademaisuutta. Se on faktaa, että molemmat ovat yhtä hienon näköisiä, joku pikselin viilaaja voi löytää eriäväisyyksiä, mutta normi pelaajalle se on ihan sama.
lainaa
qwertyytrewq

06.06.2009 klo 17.02

"GT5 kai jatkaa sillä Real Arcade Simulator linjallaan kun Forza3 jaktaa Real Simulator linjallaan."

Mega lol
lainaa
peteee

06.06.2009 klo 17.10

GT5 jyrää forza3:sen pohjamutiin. its a fact
lainaa
truudat

06.06.2009 klo 17.33

peteee kirjoitti:
GT5 jyrää forza3:sen pohjamutiin. its a fact

Sitä ennen peli nimi vaihtuu Gran Turismo Foreveri:ksi ja se julkaistaan samaan aikaan Forza 5:sen kanssa
lainaa
Juhza

Rekisteröitynyt 02.12.2007

06.06.2009 klo 18.11

Miten olikaan arvattavissa että tämä menee GT- ja FM-fanien väliseksi väittelyksi :).

Molemmat sarjat ovat todella hyviä ja ilman GT:tä tuskin olisi Forzaa, niinkuin Greenwaltkin sanoo. Gran Turismo 1:stä lähti liikkeelle myöski oma autopeli-innostukseni. PS2:lta löytyy molemmat, seka GT3, että GT4. Hyviä pelejä kumpikin. Grafiikat hyvät, ajettavuus ihan hauska ja tekemistä, ajettavaa ja autoja paljon.

Sitten tuli hankittua Forza Motorsport Xboxille. Ja olin myyty. Autojen modifointi, vauriomallinnus ja mukavempi, ehkä ripauksen aidompi ajotuntuma veivät minut mennessään. Sen jälkeen tulikin kieli pitkällä odotettua Forza 2:sta, joka oli graafisesti pienehkö pettymys, mutta muuten erittäin hyvä pläjäys ja tulee tuota vieläkin pelattua todella useasti. Voitte arvata kusinko hunajaa kun näin nuo Forza 3:n e3-videot. Saman kyllä tein GT5-trailerin kohdalla. Toivottavasti vaan Polyphony saa ängettyä mukaan sen vauriomallinnuksen ja vähän paremmat fysiikat niin tuosta tuleekin se peli, joka pakottaa ostamaan PS3:n. Jos ne jäävät uupumaan niin saa nähdä... ei niitä mielestäni korvata esim. suuremmalla automäärällä tai lisensoiduilla luokilla (NASCAR, WRC).

E: Ainiin, vähän arveluttaa myös tuo Audin FM3 sponssaaminen... toivottavasti ei johda siihen että nuo nahkahousuvehkeet ovat todellista parempia pelissä, tai siihen että autopaketteina julkaistaan suurimmaksi osaksi Audeja. Ei hyvä linja ollenkaan, mutta toivotaan että tällä ei ole vaikutusta.
lainaa
Ssdf

06.06.2009 klo 18.37

Minkä ihmeen takia näitä täytyy alkaa vertailemaan keskenään? Molemmat ovat varmasti hienoja pelejä.

Esim, minä kuulun GT:n leiriin, koska omistan vain PS3, mutta en ole lainkaan vähättelemässä kilpailevan konsolin vastaavaa pelisarjaa. Päinvastoin pelaisin hyvinkin mielelläni myös Forza-sarjan pelejä.

Eri laitteille tehtyjä erilaisia pelejä on hyvin hankala verrata, koska molemmissa on hyviä ja huonoja puolia, joten miksi vaivautua vertailemaan ollenkaan? Sama asia kun esim. kaksi poikaa vertailee kumman penis on parempi... Kysymykseen ei ole vastausta, on vain mielipiteitä.
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

06.06.2009 klo 19.30

Ei kumpikaan minusta ole yhtään kehittynyt. Molemmissa ajetaan vielä edelleenkin autoja. Siis ihan kivikautista touhua.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

06.06.2009 klo 20.11

Kova on lobbaaminen..
lainaa
_V_

06.06.2009 klo 20.37

forzan kehittäjä pää täys kusta ja täällä padwarriorit pätee.....
lainaa
nahkaz

06.06.2009 klo 21.09

truudat kirjoitti:

Sitä ennen peli nimi vaihtuu Gran Turismo Foreveri:ksi ja se julkaistaan samaan aikaan Forza 5:sen kanssa


Haha, kiitos nauruista ::D:D

T. GT5 fanboy
lainaa
Appe

Rekisteröitynyt 15.09.2008

06.06.2009 klo 23.42

_V_ kirjoitti:
forzan kehittäjä pää täys kusta ja täällä padwarriorit pätee.....


Ylimielinen koska antaa propsit GT1 tekijöille ja kunnioittaa sitä japsiäiää, ja sanoo toden siitä miten GT on oikeasti kehittynyt..? Hienoa.
lainaa
Jacky_Ickx

07.06.2009 klo 08.43

Dan Greenwaltin jutuista paistaa nyt pettymys
varmaankin koska GT5 oli vakuuttavampi kuin FM3 e3 messuilla.
lainaa
kampiainen

07.06.2009 klo 15.50

kumpi_ja_kampi kirjoitti:
Tosi on ettei GT3:n ja GT4:n välillä ollut tapahtunut juurikaan kehitystä,

Todella järkevää verrata saman sukupolven pelejä toisiinsa. Parempi vertaus olisi GT2 -> GT3 ja GT4 -> GT5, koska noiden välillä harpataan täysin uudelle alustalle.
lainaa
red2tango4

07.06.2009 klo 15.55

keke kirjoitti:
Jos nyt vielä ottaa osaa tähän keskusteluun ulkoasusta niin sanoisin että
graafisesti GT5 näyttää hitusen hienommalta, mutta aikalailla samoilla tasoilla mennään ulkokuoren suhteen.

GT5 Prologue vs Forza 2
http://www.gametrailers.com/user-movie/gt5-prologue-vs-fo
lainaa
mijuve

Rekisteröitynyt 24.11.2008

07.06.2009 klo 16.13

Aika hyvin puhui. Harvat osoittavat kilpailijoille minkäänlaista kunnioitusta. Kuitenkin näkyy myös se oman tuotteen mainonta, mikä on toki todella tärkeää.

En lähtisi nostamaan tulevaa forzaa mitenkään omaan sarjaansa, vaan eiköhän GT5 tule olemaan kilpailija ja mahdollisesti parempikin, vaikka mistään ei ole vielä varmuutta.
lainaa
Zada100

07.06.2009 klo 18.37

"GT5 Prologue vs Forza 2
http://www.gametrailers.com/user-movie/gt5-prologue-vs-fo"

Oot säkin vaan idiootti. GT5 prologue:ta on kehitetty monta vuotta ja Forza 2 on jo vanhentunut. Vertaa sitä Forza 3:een ja huomaat kuinka jälkeenjäänyt GT5 on.
lainaa
Keskkeis

Rekisteröitynyt 13.03.2009

08.06.2009 klo 10.02

mdtrx kirjoitti:
Ei kumpikaan minusta ole yhtään kehittynyt. Molemmissa ajetaan vielä edelleenkin autoja. Siis ihan kivikautista touhua.
Ainut ongelma muuten hyvässä kommentissa: Kivikaudella ei ollut autoja!
lainaa
Joohanh

08.06.2009 klo 15.30

"GT5 Prologue vs Forza 2
http://www.gametrailers.com/user-movie/gt5-prologue-vs-fo"

Ei helvetti. Et vain vertaile kahta täysin eriaikaan ilmestynyttä peliä, vertailet niitä vielä säälittävästi kyhätyn fanipoikavideon avulla, jossa ei ole muuta kuin tekstiä (paskapuhetta)

Forza 2:n realismi, ajotuntuma, fysiikat ja pelattavuus pyyhkivät Prologuella lattiaa. Prologue voittaa tosin grafiikoissa, mutta tämäpä on ihan luonnollista uudemmalle pelille. (GT5 demolle)
Verrataanpa Forza 3:a GT5 Prologueen niin saadaan vähän vertailua tähänkin Forza 3 vs GT5-kinaan.
lainaa
Kasparaitis

03.07.2009 klo 05.39

onko sit forza kolmosessa (wrc / Nascar )
Sarjaa / Kilpailuja????
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova