Tuorein sisältö

Symbian Foundation tahtoo käännyttää iPhone-kehittäjät puolelleen

09.06.2009 klo 16.59 | Luettu: 3931 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Symbian Foundation pystytti leirinsä vihollisen maaperälle Applen WWDC-tapahtumaan ja houkutteli iPhonelle ja iPod Touchille pelejä ja ohjelmistoja kehittäviä kääntymään Symbian-uskovaisiksi. Symbianistit järjestivät tapahtumassa mm. hakkerointikilpailun, tarjosivat ilmasta evästä ja jopa ilmaisia Nokia 5800 XpressMusic -matkapuhelimia iLaite-kehittäjille näiden käännyttämiseksi. Nähtäväksi jää saako Nokia haalittua vasta avattuun Ovi-palveluunsa Symbian Foundationin avulla yhtä paljon kehittäjiä kuin mitä Applen AppStore on onnistunut luokseen houkuttelemaan.

V2.fi | Matti Lintula
< iLaitteiden verkkorä... Sony aikoo sittenkin... >

Keskustelut (5 viestiä)

iDev

09.06.2009 klo 17.17

been there done that.. yhtenäisempi laitealusta ja parempi sdk kehiin niin ehkä joku jaksaa taas vilkaista taakseen. Android taitaa olla mielenkiintoisempi vaihtoehto.
lainaa
Ergonpandilus

09.06.2009 klo 17.37

Symbian S60:n päällähän nykyään toimivat Qt, C++ pohjainen kieli jolla on esimerkiksi tehty VLC Player, sekä myös Widgetit. Widgettejä voit tehdä itsekin helposti S60:lle jos osaat riviäkään html:lää ja JavaScriptiä.
lainaa
SnakeDrone

Rekisteröitynyt 07.10.2007

09.06.2009 klo 18.04

Symbianille tulee kovat ajat, varsinkin jos huhut Nokian siirtymisestä linux pohjaiseen ohjelmistoon pitää paikkansa.

lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

09.06.2009 klo 21.25

Jotain sen iPhone SDK:n ja Storen kanssa on tehty oikein, kun ohjelmia ilmaantui ihan räjähdysmäistä tahtia. S60:llekin on toki kaikenlaista, mutta Sympparille devailu on asteen verran tuskallisempaa, laitteet ovat erilaisia, fiksua jakelukanavaa ei ole ja porttaukset muilta plattiksilta vaativat enemmän vaivaa. Minun puolestani koko Symbaalilla saisi heittää vesilintua, mutta siihen on taidettu investoida ihan liikaa.
lainaa
_yzi_

Rekisteröitynyt 25.06.2008

09.06.2009 klo 23.03

Kosketusnäyttö, liiketunnistimet, design, hype, jakelukanava, kaikki laitteet samanlaisia, ... iPhone on saanut äärettömän paljon julkisuutta, kaikki merkittävät amerikkalaiset tietotekniikkabloggarit ja muut nettipersoonat ovat sen huomioineet ja iPhoneen törmää ihan joka puolella. Mutta Symbian... mikä??? Never heard. Jotenkin en pysty kuvittelemaan, miten Symbian saisi kammettua itsensä alan edelläkävijöiden mieliin ja puheisiin iPhonen tilalle. Ehkä niin, että ensin jostain tupsahtaa Symbianille joku aivan mullistava killer-sovellus, joka on niin kova, että koko maailma vapisee. (esimerkiksi sellainen, että Nokia-puhelin alkaa muuttaa merivettä kullaksi tai ennustaa oikein seuraavan viikon lottonumerot) Sen jälkeen ehkä markkinaa alkaa syntyä. Mutta muuten on aika hiljaista.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova