Tuorein sisältö

Tetriksestä leivotaan ensimmäistä virtuaaliurheilulajia

15.06.2009 klo 19.02 | Luettu: 2393 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Tetris-palikkapelin luonut Aleksei Pažitnov ei osannut odottaa vuonna 1985 ensikertaa julkaistusta ongelmanratkonnastaan muodostuvan maailmanlaajuista hittituotetta. "Odotin Tetriksen olevan hyvän pelin - ei muita huonomman. En koskaan odottanut tällaista", Pažitnov jaksaa hämmästellä. Tetris myy nyt maailmalla paremmin kuin koskaan, kiitos mobiililaitteiden, jotka ovat osaltaan nostaneet satunnaispelaamisen länsimaissa uuteen kukoistukseen.

Tetris Companyn toinen perustaja Henk Rogers tahtoisi tehdä Tetriksestä ensimmäisen todellisen virtuaaliurheilulajin. Miehen mukaan pesäpallon ja jalkapallon kaltaiset lajit syntyivät aikana, jolloin fyysinen kunto ratkaisi menestyksen elämässä. Nyt asiat ovat toisin ja Tetris voisi Rogersin mukaan olla aivotoimintaa mittaavien urheilulajien ensiaskel. "Tetris on virtuaaliurheilua, joka harjoittaa mieltä. Se on virtuaaliurheilun määritelmä", Rogers painottaa.



Pažitnovin Tetristä uudempiin luomuksiin voi tutustua Xbox Live Arcadessa, josta löytyvät miehen suunnittelemat pulmapelit Hexic HD ja Hexic 2.

V2.fi | Matti Lintula
< Tim Curry korvaa Ron... Final Fantasy Tactic... >

Keskustelut (1 viestiä)

OoOoSeitan

16.06.2009 klo 09.23

Että urheilua jossa luuserikin saattaa pärjätä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova