Tuorein sisältö

Colin McRaen nimeä kantava rallipeli ulos syyskuussa

17.07.2009 klo 19.00 | Luettu: 6703 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Edesmenneen rallin maailmanmestarin Colin McRaen nimeä kantavan autopelisarjan historia ulottuu vuoteen 1998. Codemastersin rallipelit olivat genren kuninkaita aina vuoden 2001 lopulle asti, kunnes suomalainen Bugbear julkaisi loistavan Rally Trophyn. Modernia kalustoa ja loistavan fysiikkamallinnuksen sisältäneen Richard Burns Rallyn julkaisu vuonna 2004 löi viimeisen naulan Colin McRae Rallyjen arkkuun. Niinpä Codemasters muutti pelin suuntaa julkaisemalla DiRTin 2007.

Pelihallimaisempi DiRT saa 11. syyskuuta jatkoa DiRT 2:sta, joka kantaa yhä brittiläisen rallilegendan nimeä kannessaan, mutta keskittyy amerikkalaistyyliseen näytösralliin ja muta-ajoon oikean WRC-ajon sijaan. Uutta osaa onkin markkinoitu mm. lentokentillä Subarua pyörittävän show-miehen, Ken Blockin pärstävärkillä. Kevyemmästä rallista kiinnostuneet voivat poimia DiRT 2:n PlayStation 3:lle, PSP:lle, Wiille, DS:lle tai Xbox 360:lle. Uutta DirectX:n versiota 11 tukeva PC-versio julkaistaan myöhemmin, kertoo GameGuru.

V2.fi | Matti Lintula
< Operation Flashpoint... Street Fighter IV sa... >

Keskustelut (7 viestiä)

Baron

17.07.2009 klo 20.18

Niin, noh... Unohtakaa vain Mobil1 Rally Championship. Ainoa rallipeli tänä päivänä jossa oli täyspitkät erikoiskokeet. Oi sitä tunnelmaa kun piti painaa yö EK:ta 42 km ilman osumia aitoihin tai puihin ja homma oli oikeasti sekuntitaistelua. Harmi että tuhosivat myöhemmissä osissa Rally Championshipin maineen.mutta se oli Colonin ensimmäinen tappaja. Amen.
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

17.07.2009 klo 22.07

Baron kirjoitti:
Mobil1 Rally Championship

Pitkät pätkät ja upeat grafiikat. Harmi vain ettei joku juttu siinä pelissä ollut kohdallaan. Olikohan se maan vetovoima tai joku jarruttamiseen liittynyt asia joka sai kovassa vauhdissa miettimään muita kuin oikeaan rallii liittyviä juttuja.
lainaa
Military

17.07.2009 klo 22.34

Mobil1 Rally Championship oli hieno esimerkki siitä, että jo silloin oli kapasiteettia tehdä upealla grafiikalla oleva pitkiä erikoiskokeita sisältävä ajopeli, mutta ajominaisuudet ja fysiikka olikin sitten kaukana realistisesta.

R.Burn Rally on yhä vieläkin se ainoa oikea rallipeli, isolla peellä.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.07.2009 klo 00.48

Johan Network Q Rallykin tarjosi noita aidonmittaisia erikoiskokeita ja olikin aikanaan mukava rallipeli, mutta ei realistisuudessa ja toteutuksessa mitenkään verrattavissa vaikkapa ensimmäiseen Coliniin. Tommi Mäkiselläkin oli oma nimikkorallipelinsä, mutta ei tästäkään mitään kilvanajolegendaa syntynyt.
lainaa
muik

18.07.2009 klo 09.57

Ei s****na ku noita trailereita vilkaisi, niin eipä ollu paljokaan muuttunu vuoden 2007 Dirt:stä. Eikä edes talvikarttoja taida olla. Jää ostamatta, paha pettymys.
lainaa
Kille

11.08.2009 klo 13.39

Ostimpa kerran R Burns Rallyn tarjouskorista 10'llä. Kyllä ihmetytti joidenkin hehkutus realistisesta fysiikasta!??!. Kävelyvauhissa kun ajoit kuoppaan pompsahti auto kaksi volttia kolmella kierteellä 20 metriä korkealle ilmaan. Ohjaus oli tyyliä on/off; samoin kaasu. Missäihmeessä se on se realismi?? DiRT on mun mielestä ajotuntumaltaan ja fysiikaltaan kyllä paras kokeilemani. Hatuttaa vaan, kun uramodessa on pakko ajella jollain "#¤%$£-junttikuormureilla, että pääsee oikeisiin ralleihin. Champ-mode on aika hyvä ;))))
Ohejaimena muuten TIETYSTI XBox controller for Windows: niinkauan kun PC'llä ja Winukalla pelaan, on se ainoa oikea. Ja toimii kuin ajatus!
lainaa
RallyÄijä

17.08.2009 klo 19.13

Kille kirjoitti:
Ostimpa kerran R Burns Rallyn tarjouskorista 10'llä. Kyllä ihmetytti joidenkin hehkutus realistisesta fysiikasta!??!. Kävelyvauhissa kun ajoit kuoppaan pompsahti auto kaksi volttia kolmella kierteellä 20 metriä korkealle ilmaan. Ohjaus oli tyyliä on/off; samoin kaasu. Missäihmeessä se on se realismi?? DiRT on mun mielestä ajotuntumaltaan ja fysiikaltaan kyllä paras kokeilemani.


Höh ja pöh. Jos olisit vaikkapa Logitech G25 rattiohjaimella kokeillut R. Burns Rallyä, olisi toinen ääni kellossa.

Ja 2007 vuoden DiRTistä sen verran että se ei ole realismista kuullutkaan.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova