Tuorein sisältö

Justiina-palkinnot tylyttävät viime vuoden kotimaisia elokuvia

04.02.2011 klo 19.14 | Luettu: 3202 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Oscar-gaalaa edeltää huonoja leffoja haukkuva The Golden Raspberry Awards. Suomessa on myönnetty nyt jo toistamiseen leikkimieliset Justiinat juuri ennen Jussi-gaalaa. Justiinat jaetaan tunnustuksiksi päättyneen elokuvavuoden ainutlaatuisille suorituksille, jotka eivät välttämättä ole hyviä suorituksia. Justiinat jakaa elokuva-alan ihmisistä koostuva rekisteröimätön yhdistys Filmikaura (Jussit jakaa Filmiaura ry).

Alta löytyy muutamia näytteitä palkituista. Kaikki voittajat ja perustelut löytyvät Filmikauran kotisivulta.

ENEMMÄN SAMALLA RAHALLA -JUSTIINA: JOS RAKASTAT
Elokuva tarjoaa samalla rahalla musikaalin, draaman, romanttisen komedia, tragedian, vanhan kansansadun, suvaitsevaisuuskampanjan sekä Kliseisimmät Suomi-renkutukset -karaokemaratonin. Filmikaura kiittää heti kun päässä lakkaa pyörimästä.

OHHOH!-JUSTIINA: PAHA PERHE
Pahaa-aavistamaton katsoja saa hetken rykiä leffapoppareita kurkustaan, kun elokuvan sivuhenkilöltä irtoaa kolme sormea ja hän tunkee ne kaikki sukkelasti yksitellen suuhunsa. Filmikaura on aivan mykistynyt tällaisen kekseliään inhorealismin edessä.

KANSA TAISTELI -JUSTIINA: NAPAPIIRIN SANKARIT
Varsinainen sotaelokuvatarjonta oli jo toista vuotta peräkkäin huolestuttavan heikkoa. Siksi Filmikaura myöntää palkinnon Napapiirin sankareille, joka onnistuneesti päivitti nuoren miehen tuskan nykyaikaan. "Pakko lähteä sotaan ja ampua ryssiä, tai isänmaa menee" on siis vaihtunut muotoon "Pakko sekoilla ympäri Lappia ja etsiä digiboksia, tai muija menee".

PARAS DOKUMENTTI -JUSTIINA: STADILAISTA TANGOA ETSIMÄSSÄ.
Vielä pidetään perinteistä kiinni! Näinä yltiökaupallisuuden aikoina, jolloin dokumenttielokuvastakin on tullut suurta yleisöä kosiskeleva brändituote, on hienoa, että vielä löytyy vanhan koulun dokumentteja, jotka eivät kiinnosta ketään Suomessa, tai edes ulkomailla.

KRIITIKKO-JUSTIINA: TAPANI MASKULA
Kriitikko-Justiina myönnetään Tapani Maskulalle pitkäaikaisesta, omistautuneesta työstä, joka on varmasti merkinnyt myös tuskallisia hetkiä, koska Maskula tuntuu repivän jokaisen tähden vaivalla omasta persnahastaan.

TRAILERI-JUSTIINA: PAHA PERHE
Kyseessä on selvästi markkinointiin vittuuntuneen ohjaajan ja leikkaajan vitsi levitysyhtiölle, jossa se otettiin todesta. Ajatus toimi, koska elokuvaa ei katsottu.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tom Cruise Hulluuden... Axl Rose kieltää kai... >

Keskustelut (2 viestiä)

Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

05.02.2011 klo 00.31

Tapani Maskulan vuoden 2010 Marraskuun elokuvan keskiarvo viiden tähden skaalalla: 1.8 Tähteä.

lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

05.02.2011 klo 10.14

Perinteisesti Maskula antaa loistaville elokuville yhden ja sysipaskoille 4-5.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova