Tuorein sisältö

Ukrainalta enkeli euroviisuihin väärinkäytösepäilyistä huolimatta

03.03.2011 klo 10.30 | Luettu: 1940 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mika Newtonin esittämä kappale Angel voitti viime lauantaina Ukrainan karsinnan tämänvuotiseen Eurovision laulukilpailuun. Karsinnan jälkeen ukrainalaislehdistö, tv-katsojat ja kanssakilpailijat ovat epäilleet suureen ääneen tuloksen oikeellisuutta. Muutaman päivän ajan vellonut keskustelu on johtanut siihen, että Ukrainan televisio päätti järjestää uusintaäänestyksen karsinnan voittajasta.

Torstaiksi suunnitellussa karsinnassa piti esiintyä Mikan lisäksi Zlata Ognevich ja Jamala.

Tiistai-iltana NTU piti kuitenkin lehdistötilaisuuden, jossa suoritettiin lauantain finaalissa rekisteröityjen tekstiviestiäänten tarkistuslaskenta. Tarkistuslaskennassa yhdestä numerosta hyväksyttiin enintään 20 äänestysviestiä. Tarkistuslaskennan perusteella Mika Newton keräsi eniten eli 31,54 prosenttia tekstiviestiäänistä. Zlata Ognevichin äänisaalis oli 29,42 prosenttia ja Jamalan 16,47 prosenttia.

Tarkistuslaskennan jälkeen Ognevich tyytyi tappioonsa ja vetäytyi torstai-illaksi kaavaillusta Ukrainan viisufinaalin uusinnasta. Jamala oli vetäytynyt uusinnasta jo aiemmin. Ukrainan viisufinaalin uusintakierroksen järjestäminen osoittautui siten tarpeettomaksi ja NTU julisti karsinnan voittajaksi ja Ukrainan tämänvuotiseksi euroviisuedustajaksi Mika Newtonin ja kappaleen Angel.

(Lähde YLE/Euroviisut)

Tsekkaa Ukrainan kaunis enkeli täältä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< KISS kerää muistoja... Haittasovelluksia li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova