Tuorein sisältö

Mielenkiintoisia elektropopin nimiä Suomeen

14.03.2011 klo 00.35 | Luettu: 1893 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Viime kesän Flow-festivaaleilla yleisön villinnyt kanadalainen Caribou nähdään ensimmäisellä Suomen klubikeikallaan Tavastialla tiistaina 31. toukokuuta. Liput ovat juuri tulleet myyntiin.

Vuosituhannen vaihteesta lähtien musiikkia ensin Manitoba-nimellä ja sittemmin Caribouna julkaissut Daniel Snaith on yksi tämän hetken elektronisen musiikin omaperäisimpiä ja lahjakkaimpia muusikoita. Indie-vaikutteista elektroa soittava artisti on uransa aikana seikkaillut niin folktronican, kraut rockin, shoegazen kuin 60-lukulaisen psykedeelisen popinkin parissa. Cariboun viime vuonna ilmestynyt Swim oli lopullinen läpimurtoalbumi Odessa-singlen myötä.

Englantilainen pop-helmi Saint Etienne saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Korjaamon Vaunusalissa 22. toukokuuta. 90-luvun alussa aloittanut yhtye loi omintakeisen soundinsa yhdistämällä klubimusiikin tyylilajeja, kuten housea, teknoa ja discoa, dubiin sekä 60-luvun soul- ja pop-musiikkiin. Bändiä on usein verrattu brittisuuruus Pet Shop Boysiin ja yhtyeen vaikutuksen voi nähdä myös pari vuotta myöhemmin Dummy-debyyttinsä julkaisseen Portisheadin musiikissa. Saint Etienne on tehnyt yhteistyötä myös muun muassa Kylie Minoguen kanssa ja yhtyeen musiikkia on kuultu Pedro Almodóvarin Volver-elokuvassa.

Lipunmyynti alkaa 16.3.2011.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Infoa Saunan päälava... Ruotsi valitsi Eurov... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova