Tuorein sisältö

Autoissakin merkittäviä tietoturvauhkia

17.03.2011 klo 14.50 | Luettu: 1230 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala

Tietokoneet ovat yhä merkittävämpi osa nykyautojen tekniikkaa, ja tietokoneiden mukana kuvioon liittyvät myös tietoturvaongelmat. Useimmista moderneista autoista löytyy jo monimutkaisia viihde- ja ajonhallintajärjestelmiä.

Viime vuonna ryhmä yhdysvaltalaisia tutkijoita selvitti autojen tietoturvaan liittyviä ongelmia, ja selvisi että autojen tietokonejärjestelmät ovat verrattain alttiita hallintaliitännän kautta tapahtuville murroille. Useimmiten kojelaudan alla olevaa liitäntää käytetään esimerkiksi huoltotilanteissa auton tietojen siirtämiseen.

Heikkouksia löytyi erityisesti matkapuhelinten kanssa yhteensopivia järjestelmiä sisältävistä autoista. Tutkijat onnistuivat esimerkiksi Android-älypuhelinta ja Bluetooth-yhteyttä käyttäen siirtämään autoon troijalaisen.

Mielenkiintoisin heikkous lienee kuitenkin tutkijoiden havaitsema keino murtautua autojen tietojärjestelmiin autostereoiden kautta. MP3-tiedostoon piilotettu haittaohjelma onnistuttiin asentamaan auton firmwareen musiikkisoittimen välityksellä, ja sen kautta oli mahdollista ottaa haltuun auton eri järjestelmiä.

Asiasta kertoi Newscientist.

V2.fi | Samuel Kohtala
< Apulanta julkaisee v... Nokian tablettitieto... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


442


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova