Tuorein sisältö

Hobitti-leffojen kuvaukset alkavat - pitkän ja kivisen tien jälkeen

21.03.2011 klo 13.43 | Luettu: 6119 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kahden Hobitti-elokuvan kuvaukset ovat viimeinkin alkaneet. Asiaa juhlistetaan muutamalla kuvalla, joissa ohjaaja Peter Jackson poseeraa tuoreissa lavasteissa.


Hobitti-elokuvat toimivat esiosina Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogialle.

Alunperin Jackson tahtoi ohjata trilogian, jonka ensimmäinen osa on Hobitti. Hobitti-kirjan oikeudet kuitenkin olivat eri studiolla kuin Taru sormusten herrasta -kirjojen.

Sormusten herran menestyksen jälkeen New Line Cinema (Taru sormusten herrasta) ja MGM (Hobitti) alkoivat soittaa yhteistä säveltä. 2005 Jackson haastoi New Linen oikeuteen, koska hänelle ei oltu maksettu tarpeeksi. Studiot kommentoivat tilannetta ristiriitaisin tavoin.

2007 Jackson kiinnitettiin Hobitti-elokuvien tuottajaksi. Hän ei halunnut ohjata, jottei hän joudu kilpailemaan omien saavutustensa kanssa.

2008 New Line Cinema kaatui monien floppien jälkeen. Studio sulautettiin osaksi äitifirmaa Warner Bros.

Tolkienin perikunta haastoi studiot oikeuteen vaatien lisää rahaa, tai stoppia uusille elokuville. Perikunta sai lopulta kymmenet miljoonansa.

Ohjaajaksi palkattiin Guillermo del Toro, joka oli sanonut 2006, ettei hän pidä hobiteista eikä muusta semmoisesta. Del Toro korjasi kantaansa: hän piti lapsena Hobitista, mutta ei liian vaativasta Taru sormusten herrasta -trilogiasta.

2009 käsikirjoitusongelmat lykkäsivät kuvauksia.

MGM:n konkurssi lykkäsi projektia lisää. 2010 Del Toro luopui leikistä. Hetken harkittuaan Jackson suostui ohjaamaan elokuvat.

Näyttelijöiden ammattiliitto nousi kapinaan hämäristä poliittisista syistä. Jopa Uuden-Seelannin pääministeri oli mukana setvimässä tätä sotkua. Tuotannon siirtämistä toiseen maahan harkittiin vakavissaan.

Yksi Jacksonin Uuden-Seelannin työpajoista paloi poroksi.

Tuotanto olisi alkanut jo aiemmin tänä vuonna - mutta tammikuussa Jackson joutui sairaalaan vatsahaavan vuoksi.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joseph Gordon-Levitt... Kauhean kankkusen tä... >

Keskustelut (4 viestiä)

linkki

Rekisteröitynyt 29.07.2010

21.03.2011 klo 14.37

JES! LAVASTEITA! Ei mitään liiallista tietokoneen käyttöä tulossa hobittiin. mikä on hyvä, koska tietokoneella ei saa niin vakuuttavaa jälkeä. Olen helpottunut.

Del Toro on lusmu, onneksi ei ohjaa.
lainaa
Hölömö

21.03.2011 klo 15.17

Heh, tajusin vasta viimeisessä kuvassa, että sehän Peter itse.
lainaa
Evoxia

21.03.2011 klo 16.04

Kontuhan on turistinähtävyys Uudessa-Seelannissa eli tuon Bagendin korjaaminen ja rakentaminen ei hirveän kauaa kestä. Eri asia miten Misty Mountainsit saadaan ja muut paikat joissa kirja seikkailee.
lainaa
Videopelaaja

Rekisteröitynyt 18.12.2010

21.03.2011 klo 16.32

Ei haittaa jos Hobitti filmit ovat samanlaisia Taru Sormusten Herrasta triologian kanssa. Lavasteet saavat jo mukavan hymähdyksen edellisiä leffoja ajatellen. Tietokone animaatiotakaan ei tarvitsisi käyttää muuten kun se on toimiva ajatus.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova