Tuorein sisältö

Kotimainen metalliorkesteri vahvistaa asemaansa videopelimaailmassa

29.03.2011 klo 14.00 | Luettu: 2404 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Spinefarm Recordsin Amberian Dawn on tekemässä pioneerityötä RockBand -videopelimaailmassa yhtenä sen menestyksekkäimpänä bändinä. Amberian Dawnilla on jo lähes 20 biisiä RockBandNetworkissa, eli enemmän kuin millään muulla bändillä.

Amberian Dawn on tullut tunnetuksi pelaajien piirissä erityisesti Yhdysvalloissa, jossa bändin biisejä on ladattu esim. XBox360:lle kymmeniä tuhansia kappaleita. AD:n virtuoosimaisten soolojen vuoksi kappaleita pidetään erityisen haastavina; viimeisimmällä levyllä on tulivoimaa vielä lisätty entisestään kun Stratovariuksen Jens Johansson osallistui levyntekoon kahdella keyboard - soololla.

Muita suomalaisia bändejä edustettuna RockBandissa ovat mm. HIM ja Children Of Bodom.

Amberian Dawnin ja Spinefarm Recordsin yhteistökumppanina on amerikkalainen RockGamer Studios, jonka kanssa on juuri tehty sopimus myös AD:n uusimman levyn, End Of Edenin, kaikkien biisien konvertoinnista RBN:ään. Ensimmäiset kappaleet tältä levyltä saadaan myyntiin lähiaikoina.

Amberian Dawn on myös RockBand peliformaatin omistajan Harmonixin suosiossa, sillä AD:n biisi oli yhtiön ensimmäinen valinta maailmanlaajuiseen levitykseen Playstation 3:n ja Nintendo Wii:n kautta.

RockBandNetwork on lähes maailmanlaajuisesti toiminnassa, mutta Suomeen sitä ei ole vielä saatu lanseerattua koska Microsoftin XNA työkalukirjasto ei ole Suomessa toistaiseksi käytettävissä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Batman ja Teräsmies ... Jennifer Garnerista ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova