Tuorein sisältö

OS X yhä useammin virusten kohteena

25.05.2011 klo 10.00 | Luettu: 4887 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala


Yleisesti ottaen lienee totta, että Applen Mac OS X on käytännössä turvallisempi käyttöjärjestelmä kuin Microsoftin Windows. Ero ei kuitenkaan välttämättä johdu eroista koodauksen laadussa, vaan Apple on toiminut pitkään ohjelmiston ja laitteiston kannalta suljetummassa ympäristössä. Windowsille suunnatut haittaohjelmat eivät pääsääntöisesti aiheuta ongelmia OS X -käyttöjärjestelmässä.

Tietoturvayritykset varoittelevat nyt puolestaan Applen suosion myötä kasvaneesta haittaohjelmatehtailusta Mac-tietokoneille. Maailman arvokkaamman tekniikkabrändin asemaan kohonneen Applen kasvu on ollut viime vuosina merkittävää, ja se näkyy myös yleistyneemmissä haittaohjelmissa. Erityisen ongelmallisen tilanteesta tekee se, että valtaosa Mac-käyttäjistä on vailla minkäänlaista virustorjuntaa.

Tuoreimpana uhkana on ohjelma nimeltä Mac Defender, joka huijaa netin käyttäjiä asentamaan virustorjuntaohjelmaksi tekeytyneen viruksen koneelleen. Samankaltaisia haittaohjelmia näkyy jatkuvasti Windows-tietokoneiden riesana, mutta usein tuhot jäävät tekemättä jos koneelta löytyy ajan tasalla oleva virustorjuntaohjelma. Maceista on tullut tietyllä tapaa oman menestyksensä uhreja.

Asiasta uutisoi Dvice.

V2.fi | Samuel Kohtala
< Candy Land on Taru s... Elokuvastudiot käyvä... >

Keskustelut (5 viestiä)

Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

25.05.2011 klo 10.22

Kiitos apple
lainaa
jeijee

25.05.2011 klo 14.35

no onhan Explorerin, Windowsin yms suurin ongelma se että ne ovat niin suosittuja ja niille kertyy se asiantuntematon porukka jotka avaa kaikki sähköpostiliitteet yms

huipulla tuulee
lainaa
aaäsdee

25.05.2011 klo 19.55

Ihan oikein! Macin omistajat ovat pääsääntöisesti niin idiotteeja että sais yleistyä tällänen entisestään.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

26.05.2011 klo 13.27

Puhumattakaan nyt siitä, että Apple on ohjeistanut heidän korjaus-puolen pojat olemaan kertomatta asiakkaille jos käyttäjien ongelmat johtuvat malwaresta.
lainaa
Nuole_puuta

01.06.2011 klo 23.04

aaäsdee kirjoitti:
Ihan oikein! Macin omistajat ovat pääsääntöisesti niin idiotteeja että sais yleistyä tällänen entisestään.


Ei vittu mitä paskaa sinä oikein kommentoit täällä ? Ensinnäkin kerropa mikä tekee macin käyttäjistä idiootteja ?
Se on toki aika typerää kun itse sen viruksen asentaa, mutta se, kun sinä ilmeisesti windowsin käyttäjänä lataat sitä Gai.purn.xxx.virus.free.download.zip tiedostoasi ja ihmettelet kun habbotililtäsi on tavarat viety keyloggerin takia. Tämän jälkeen menet haukkumaan macin käyttäjiä idiooteiksi jotta tuntisit itsesi paremmaksi. Menes nyt siitä jonnekkin muualle.

Toiseksi, näitä virustapauksia on vuodessa joku pari kappaletta, en ymmärrä miten siitä voi ruveta heti haukkumaan applea ? loppujen lopuksi virus on periaatteessa itse asennettava koneeseen. Jos käyttäjä näin tekee, se ei tarkoita että on idiootti macin omistaja, vaan on vain yksinkertaisesti idiootti.

Älkää tulko itkemään että olen joku Applen fanboy, itselläni on itse kasattu kone johon olen Iatkoksella asentanut Hackintoshin. eli Mac Os X asennettu PC:hen
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova