Tuorein sisältö

Tarjolla kotimaista hippi-iskelmää

16.06.2011 klo 16.05 | Luettu: 1601 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Legendaarisen Blue Note –levymerkin kanssa sopimuksen tehnyt Vesa ja Tytöt kuljettaa kuulijansa 1960-luvun romanttisen Suomi-iskelmään, johon on kuitenkin sekoittunut aimo annos progea. Kaiken kruunaa yhtyeen laulusolistin koskettava tulkinta, joka tuo mieleen Rauli Badding Somerjoen ja 60-luvun Pepe Willbergin.

Orkesteri itse määrittelee musiikkinsa hippi-iskelmäksi ja muut musiikkia kuulleet ovat kertoneet sen muistuttavan mm. Bo Kaspers Orkesteria, Agentsia ja Weeping Willowsia...

Esikoisalbumiaan valmistelevan yhtyeen ensimmäisenä singlenä julkaistaan Ronnie Österbergin aikoinaan levyttämä kappale Ei kauempaa (säv. Otto Donner, san. Ronnie Österberg). Vesa ja Tytöt –yhtyeen esikoisalbumi julkaistaan myöhemmin.

Vesa ja Tytöt koostuu pääosin teatterin parissa työskennelleestä laulusolistista Vesa Pitkäsestä sekä Tytöistä, jonka kokoonpanosta löytyy niin suomalaisen musiikin legendoja kuin nuorta näkemystäkin. Bassoa soittaa Antti Hytti, jonka komea ura musiikin parissa käynnistyi Punainen lanka –yhtyeessä ja sittemmin Piirpaukkeessa 1970 –luvun alussa. Koskettimissa kuullaan mm. Royalsissa ja Wigwamissa vaikuttanutta Mikko Rintasta. Trumpettia soittaa trumpetisti, säveltäjä, sovittaja ja levytuottaja Antero Priha, jonka tekemisistä voi halutessaan lukea lisää alla olevasta linkistä. Orkesterin nuorempaaa polvea edustavat kitaristi Ossi Saarikko sekä PP Kortelainen rummuissa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallican mysteerip... Muppetit ratsastavat... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova