Tuorein sisältö

Ridley Scott ohjaa Blade Runnerille jatkoa

18.08.2011 klo 19.38 | Luettu: 6114 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ridley Scott ohjaa jatko- tai esiosan klassikoksi nousseelle tieteiselokuvalleen Blade Runner vuodelta 1982. Jokin kärpänen on purrut Scottia, sillä Blade Runner 2 on hänen seuraava projektinsa, kun hän on saanut valmiiksi toisen tieteisklassikkonsa Alienin esiosan Prometheus.

Olennaisimmat sopimukset on allekirjoitettu. Yksityiskohdista ei tiedetä mitään. Alkuperäinen elokuva perustui löyhästi Philip K. Dickin romaaniin Do Androids Dream of Electric Sheep? Elokuvassa Harrison Ford näytteli androideja jahtaavaa ja sellaiseen rakastuvaa etsivää.

Blade Runner ei menestynyt kummoisesti aikanaan teattereissa, mutta kasvatti mainettaan vuosien aikana. Blade Runner tunnetaan myös useista versioista. Scottin siunaama lopullinen versio, "The Final Cut", julkaistiin vasta 2007.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Robottikopterit eivä... Kotiteollisuudella m... >

Keskustelut (6 viestiä)

Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

18.08.2011 klo 20.40

Itselläni ainakin on hiukan ristiriitaiset fiilarit Blade Runnerin suhteen. Elokuvassa on sellaiset kasarivibat ja soundit että se haittaa melko ikävästi elokuvan tunnelmaa. Näyttelijätyö on myös osittain aika kehnoa. Toisaalta leffassa on myös upea synkkä tunnelma mikä nostaa fiilareita, ja Harrison Ford on aina Harrison Ford erityisesti näissä vanhemmissa elokuvissa.

Omasta mielestäni kuitenkin Blade Runner pelissä oli parempi tunnelma kuin mitä itse elokuvassa. Ehkäpä se johtuu osittain siitä että peliin oli helpompi maalailla upeampia scifi-teemaisia kuvia kuin mitä Blade Runnerin elokuvaversioon oli saatu sen aikaisella elokuvatekniikalla aikaiseksi.

En silti pistä hanttiin yhtään jos Blade Runnerille tehdään jatkoa, tai esiosa kunhan tunnelma säilyy.
lainaa
Tapza

18.08.2011 klo 22.14

En oikein pidä tästä, varsinkaan jos on suoraa jatkoa elokuvalle. Blade Runnerin loppu (Final/Director's Cut-versioissa) on täydellinen, mielestäni pelkkä jatko-osan olemassaolo syö sen hienoutta pois. Enkä kyllä oikein tiedä esiosastakaan. Tällaiset tarinalaajennukset voivat helposti vahingoittaa alkuperäistä stooria, mitä en varsinkaan näin hienon leffan kohdalla soisi tapahtuvan. Yksi parhaista elokuvista koskaan, mutta ei tarvitse jatkoa.
lainaa
keke

19.08.2011 klo 00.02

Eikös se jo sanottu että Prometheus liittyy Alien-universumiin, muttei suoranaisesti ole esiosa Alieneille?
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

19.08.2011 klo 00.56

Menneisyydessä on hyvä elää. Blade Runner ei suoranaisesti kaipaa jatkoa, mutta en tuomitse ennen kuin tarkemmin tiedän, mitä on tulossa.
Se teatteriversio ansaitsi kaiken pahan mitä sai niskaansa, mutta viimeinen versio on itselle yksi hyvän skifin pyhässä kolminaisuudessa: 2001-Alien-Blade Runner.

Postataan tämä nyt jälleen kerran.
"Miten teurastaa elokuva 101"
http://www.youtube.com/watch?v=BbKSr3vb32U
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

19.08.2011 klo 10.12

Kuvittelisin että kyseessä olisi epäsuora jatko-osa joka sijoittuu samaan maailmaan...
lainaa
VEIVINHEITTOVIHKO

21.08.2011 klo 23.51

Duster kirjoitti:
Elokuvassa on sellaiset kasarivibat ja soundit että se haittaa melko ikävästi elokuvan tunnelmaa.

Mielestäni ne nimenomaan tekee tähän sen tunnelman, vaikka BR on tulevaisuuteen sijoittuvinaankin.

Tässä kakkososassa ei ilmeisesti tulla näkemään mitään seniili-Deckardia? :D
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova