Tuorein sisältö

Lisätietoa Mokoman akustisesta kokeilusta

06.10.2011 klo 00.14 | Luettu: 1464 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mokoma astui pois mukavuusalueeltaan ja äänitti loppukesästä tutuista Mokoma-kappaleista akustisia sovituksia. Yhtä raitaa lukuun ottamatta kappaleet ovat yhtyeen vanhoja hittejä. Levyn ainut ennen julkaisematon kappale, Sydän paikallaan, on Mokoman laulaja ja keulahamo Marko Annalan käsialaa.

- Olemme soittaneet akustisia tulkintoja kappaleistamme erinäisissä kissanristiäisissä jo muutaman vuoden ajan. Ihmiset ovat keikkojen jälkeen kyselleet akustista levyä sen verran hanakasti, että rohkaistuimme lopulta tarttumaan akkareihin oikein tositarkoituksella. Luotamme siihen, että sävellykset ja etenkin Markon tekstit pääsevät tässä muodossa tuoreella tavalla esiin, Mokoman kitaristi Tuomo Saikkonen kertoo.

Varjopuoli-albumin tuottajaksi valittiin YUP:stäkin tuttu, Sakara Recordsille kiinnitetty, Jarkko Martikainen.

Varjopuoli-albumille saatiin vieraileviksi tähdiksi Medeiasta tuttu kosketinsoittaja Laura Dziadulewicz sekä tunnetuimpiin suomalaisiin viulisteihin lukeutuva Pekka Kuusisto. Kuusiston viuluilua kuullaan mustalaishenkisessä irroittelussa Kiellän itseni sekä vangitsevassa teoksessa Nujerra ihminen, jota Laura säestää pianolla. En elä talven yli-kappaleessa Kuusisto taiteilee Rhodes-pianolla ja harmoonia hän polkee kappaleessa Sydänjuuret.

Varjopuoli julkaistaan 2.11.

Kappalelista:

1. Ei kahta sanaa (ilman kolmatta)
2. Mene ja tiedä
3. Haudan takaa
4. Kuu saa valtansa auringolta
5. Kiellän itseni
6. Hei hei heinäkuu
7. Sydän paikallaan
8. En elä talven yli
9. Sinä riität
10. Nujerra ihminen
11. Silmäterä
12. Valapatto
13. Sydänjuuret


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Mastodon yllätti USA... Apulannan Tonilla on... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova