Tuorein sisältö

Suomalaisen musiikin viikko näkyy ja kuuluu ympäri maata

13.10.2011 klo 12.45 | Luettu: 1040 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko on kotimaiseen musiikkiin keskittyvä teemaviikko, joka alkaa Tampereelta Musiikki & Media -messuilta torstaina 20.10.2011 ja päättyy Helsingin Musiikkimessuihin sunnuntaina 30.10.

Musiikkituottajat ry:n järjestämän kattokampanjan tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria sekä kiinnittää huomiota musiikin eri tyylilajeihin samanarvoisina.

Edustettuina ovat eri musiikkityylit rockista ja metallista poppiin ja hip hoppiin, jazzista iskelmään, klassiseen ja maailmanmusiikkiin, lastenmusiikkia unohtamatta. Tapahtuma esittelee kuluvan syksyn kotimaisia uutuusjulkaisuja ja sen aikana järjestetään artistivierailuja levykauppoihin sekä kauppiaiden erikoistarjouksia, eri musiikkilajien keikkoja, konsertteja ja kantaesityksiä.

Yksi kevyen musiikin kiinnostavimmista uutusjulkaisuista on Topi Sorsakosken viimeiseksi jäänyt albumi Tummansininen sävel, joka julkaistaan 26.10.

Samana päivänä julkaistaan Lauri Tähkän soololevy Polte, Lassi Valtosen debyyttilevy Kukin tyylillään sekä Popedan studiolevy Voitto.

Päivänvalon saavat myös Suvi Teräsniskan uutuus Pahalta piilossa sekä Club For Five –yhtyeen Ihmiset-albumi. Myös Jimi Tenor & Abdissa Assefa julkaisevat uuden studioalbumin Itetune.

Lapsia muistetaan viikon aikana mm. Smurffien Leffa Boogie Vol 19 –levyllä.

Yksi kampanjaviikon kiinnostavimmista tapahtumista on Suomen Jazzliiton ja Turku Jazz ry:n järjestämät Valtakunnalliset Jazzpäivät Turussa 27.-29.10.2011.

UMO Jazz Orchestra puolestaan esittelee Made in Finland - Kiila ry:n 75-vuotisjuhlakonsertissaan suomalaista postmodernia jazzmusiikkia eri vuosilta.

Maailmanmusiikkia viikon aikana edustaa mm. Suomen Kansanmusiikkiliiton syyskiertueelle osallistuva Jaakko Laitinen & Väärä Raha –orkesteri, joka esiintyy 20.10.–29.10. Tampereella, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Nimikirjoituksia tapahtuman aikana antaa faneille mm. Lauri Tähkä, joka vierailee Espoon Sellon ja Vantaan Jumbon Anttilan Top Ten –osastoilla 29.10. Helsingin Musiikimessuilla Top Ten –osastolla vierailevat 28.10.–30.10. mm. Kim Herold, Puhuva Kone, Martti Saarinen, Munamies, Freeman ja Haloo Helsinki. Levykauppa Äxässä Helsingissä vierailee perjantaina 21.10. Faarao Pirttikangas ja keskiviikkona 26.10. Amoral.

Suomalaisen musiikin viikko löytyy myös Facebookista, josta löydät tulevat ja senhetkiset tapahtumat.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Die Hard 5 sai nimen... Ylpeys ja ennakkoluu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova