Tuorein sisältö

Elmu jakoi rahaa

21.10.2011 klo 15.02 | Luettu: 1039 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Elävän musiikin säätiö ELMU rs on jakanut vuotuiset apurahansa Musiikki & Media -messuilla Tampereella. Tänä vuonna jaettiin yhteensä 6 500 euroa.

Elävän musiikin säätiö ELMU rs on perustettu vuonna 1990 tukemaan omalta osaltaan sitä työtä, jota Elävän musiikin yhdistys ELMU ry. on vienyt eteenpäin vuodesta 1978.

Säätiön Elmu-Awardilla palkitaan elävän musiikin ja kaupunkikulttuurin ansioituneita toimijoita.

Vuoden 2011 Awardi päätettiin jakaa 2000 euron suuruisena Bermuda Helsingille. Kalasataman väliaikaisten käyttöjen monipuolinen matalan kynnyksen konttikylä on nopeasti lunastanut paikkansa osana helsinkiläistä kulttuuritarjontaa. Live-keikkoja, elokuvailtoja, pitsanpaistoa ja keskustelu- ja hengailuiltamia mahdollistanutta konttiaukiota on kiitelty ja käytetty monipuolisesti. Bermuda on pystynyt kokoamaan ympärilleen kattavan ja uskottavan joukon käyttäjiä, joille talkoovoimin ikärajattomasti toimiva ympäristö on hyvä alusta toiminnan laajamittaisempaan käynnistämiseen.

Painottaakseen sitä, että hyvä soitin tai yleensä soittomahdollisuus ei ole vain klassisen musiikin etuoikeus säätiön hallitus päätti jatkaa soitinlahjoitusprojektiaan.

Tällä kertaa päätettiin luovuttaa Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen MD-Studion käyttöön kitaravahvistin.

Maaliskuussa 2003 kuolleen Finntrollin ja Impaled Nazarenen kitaristi Teemu "Somnium" Raimorannan muistoksi perustettu rahasto jakaa Somnium-stipendin.

Rahaston johtokunta päätti jakaa 2500 euron apurahan Kold Reso kult Oy:lle. Omatoiminen ja ahkera Länsi-Suomalainen toimija on ansiokkaasti elävöittänyt marginaalimetallin tarjontaa. Johtokunta haluaa kannustaa KRK:ta tekemään asiat jatkossa juuri niin kuin se on niitä tähänkin asti tehnyt.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ranskalainen M83 Suo... Megamindin tekijöilt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova