Tuorein sisältö

Miehen Työ palkittiin Saksassa

24.10.2007 klo 21.49 | Luettu: 1543 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Suomen Elokuvasäätiön lehdistötiedote:

Aleksi Salmenperälle parhaan ohjaajan palkinto Münsterissä

Aleksi Salmenperä on voittanut elokuvallaan Miehen työ parhaan ohjaajan palkinnon Münsterin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Saksassa.

Münsterin festivaalin kilpasarjaan on perinteisesti valittu tiettyyn teemaan liittyviä elokuvia. Tänä vuonna 17.–21. lokakuuta järjestetyn festivaalin kilpasarjan teemana oli ”Work! Don´t Work!”, ja siihen oli valittu kahdeksan nuoren ohjaajan elokuvaa kahdeksasta eurooppalaisesta maasta.

Kuusihenkinen jury palkitsi Miehen työn yksimielisesti, ja kuvaili elokuvan yhdistävän ”kompromissitonta komiikkaa ja rosoista alakuloa”. Juryn jäseniin kuuluivat mm. näyttelijät Rutger Hauer (Blade Runner) ja Franziska Weisz (Hotel).

Miehen työ sai kotimaan ensi-iltansa viime helmikuussa, ja se on tähän mennessä kutsuttu jo parillekymmenelle merkittävälle kansainväliselle festivaalille sekä voittanut Espanjassa The Golden Moon of Valencia -palkinnon. Elokuva oli tänä syksynä ehdolla myös Pohjoismaiden elokuvapalkinnon saajaksi. Lisäksi se on valittu Euroopan Elokuva-akatemian parhaan eurooppalaisen elokuvan palkintoehdokkaaksi että Suomen ehdokkaaksi parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-kisaan.

Miehen työn ovat tuottaneet Petri Jokiranta ja Tero Kaukomaa / Blind Spot Pictures Oy ja sen pääosia esittävät Tommi Korpela, Jani Volanen, Maria Heiskanen ja Stan Saanila. Suomessa elokuvan levitti Sandrew Metronome.

Aleksi Salmenperä nimettiin syyskuussa myös Suomen Vuoden ohjaajaksi ja Petri Jokiranta & Tero Kaukomaa Vuoden tuottajiksi. Nimitykset ovat arvostettuja tunnustuksia kollegoilta, Suomen elokuvaohjaajaliitolta ja Suomen elokuvatuottajien keskusliitolta.

Lisätietoja Münsterin festivaalista:
www.filmfestival.muenster.de

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Editors vilun kouris... Mike Myers on rakkau... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova