Tuorein sisältö

Paradise Lost -kitaristi tuo superkokoonpanonsa Suomeen

02.12.2011 klo 00.43 | Luettu: 2047 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Superkokoonpano Vallenfyre soittaa uransa ensimmäisen live-keikan Helsingissä helmikuussa. Mainiot arvostelut hiljattain julkaistulle A Fragile King -debyyttialbumilleen kerännyt Vallenfyre esiintyy Tavastia-klubilla torstaina 2. helmikuuta. Lipunmyynti keikalle käynnistyy huomenna perjantaina 2. joulukuuta.

Paradise Lostin kitaristina ja biisintekijänä tunnettu Gregor Macintosh perusti Vallenfyren käydessään läpi suruaan isänsä kuolemasta. Suru purkautui ulos musiikkina ja syntyi Vallenfyren ensimmäinen pitkäsoitto A Fragile King. Levy julkaistiin marraskuussa ja se on saanut valtavan positiivisen vastaanoton musiikkilehdistössä.

- Levyn nimi viittaa isäni taisteluun syöpää vastaan. Loppukesästä 2009 isäni sai kuulla sairastavansa eturauhassyöpää, joka ärhäkkäästi levisi keuhkoihin. Mitään ei ollut tehtävissä ja isäni John Mackintosh menehtyi 2.joulukuuta. Albumi on osa surutyötäni ja biisien aiheet pyörivät yhteiskunnan, uskonnon, politiikan ja parisuhteiden ympärillä. Aika synkkää materiaalia, kuvailee Gregor Macintosh.

Vallenfyreä on tituleerattu myös death metalin superkokoonpanoksi, sillä kitaristi-laulaja Macintoshin ohella muut bändin jäsenet ovat yleisölle jo entuudestaan tuttuja eri yhtyeiden riveistä. Kitarassa kuullaan Mullya sekä Hamish Glencrossia (My Dying Bride), bassossa Scootia (Doom, Extinction of Mankind) ja rummuissa Adrian Erlandssonia (At The Gates, Paradise Lost). Pelkäksi studioprojektiksi Vallenfyre ei kuitenkaan tunnustaudu, vaan suuntaa määrätietoisesti myös esiintymislavoille. Ensimmäinen live-keikka toteutuu juurikin Helsingissä:

Vallenfyren lämppärinä nähdään seinäjokelainen Carnalation.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Brittiläinen indiepo... Deep Purplen Helsing... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova