Tuorein sisältö

Tarja Turusen manageri jäi ilman euroaan Helsingin käräjäoikeudessa

13.12.2011 klo 00.07 | Luettu: 8110 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ex-Nightwish-ääni Tarja Turusen aviomies/manageri/levy-yhtiöpomo Marcelo Cabulin vuonna 2006 julkaistusta Nightwish-kirjasta tekemä kunnianloukkaussyyte on kaatunut Helsingin käräjäoikeudessa.

Marko Ollilan Liken kautta julkaisemassa Nightwish-kirjassa Cabuli tuotiin esiin suhteellisen negatiivisessa valossa. Cabuli ja kaksi tämän liikemieskumppania hermostuivat erityisesti kirjassa esitetyistä väitteistä, joiden mukaan Cabuli olisi sotkeutunut hämäräpuuhiin.

Kirjassa väitettiin kolmikon syyllistyneen lisenssirikkomuksiin ja laittomien kopioiden tekemiseen erään brasialaisyhtyeen tapauksessa.

Syytteessä vaadittiin kirjan tekijöitä vastuuseen törkeästä kunnianloukkauksesta. Cabuli vaati myös 50 000 euron korvauksia, joista hän aikoi pitää vain nimellisen yhden euron. Muu osa menisi hyväntekeväisyyteen.

Helsingin käräjäoikeus tyrmäsi kuitenkin Cabulin vaatimukset. Käräjäoikeuden mukaan kirjan kirjoittajalla oli riittävät perusteet pitää monesta lähteestä kuultuja samansuuntaisia tietoja todenmukaisina. Kirjoittaja ei myöskään ollut liikkeella loukkaamistarkoituksessa.

Lisäksi loukkaavaksi luonnehdittua materiaalia on kirjan 370 sivusta vain neljällä sivulla ja kirja on julkaistu vain suomeksi.



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kanadan puhtoinen ro... Mikä maa kehtaa lähe... >

Keskustelut (3 viestiä)

jörgen

13.12.2011 klo 01.23

Oikein Marcellolle. Tais Tarjan naiminen olla huono business, kun mamma tulot tipahti yövissystä potkimisen seurauksena dramaattisesti. Diivailu kostautuu.
lainaa
yhdentekevää

13.12.2011 klo 20.51

Kunnianloukkaustapauksissa olennaista yleensä on se, ovatko esitetyt "loukkaavat" väitteet tosia vaiko eivät, eikä se mitä mieltä väitteiden esittäjä on esittämiensä väitteiden totuudenmukaisuudesta. Eiköhän asian puinti jatku sitten hovioikeudessa.
lainaa
Unknow

13.12.2011 klo 21.08

jörgen kirjoitti:
Oikein Marcellolle. Tais Tarjan naiminen olla huono business, kun mamma tulot tipahti yövissystä potkimisen seurauksena dramaattisesti. Diivailu kostautuu.


Oikeusjutulla ei ole juuri merkitystä. Kyse on vain siitä, oliko kirjassa esitetyt väitteet tarpeeksi loukkaavia vai eivät. Ja juu kaikki voi kääntyä hovioikeudessa jos sinne asti mennään niinkuin usein käy.

Mitä sinäkin Tarjan tuloista tiedät. Mitä olen Tarjan uraa nähnyt, niin hänellä menee loistavasti ilman NIghtwishiäkin.

Vai kerro toinen Suomelainen sooloartisti , jolla on facebookissa lähes 300 000 fania.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova