Tuorein sisältö

Olavi Uusivirta maksaa velkoja kummisedille

04.01.2012 klo 10.26 | Luettu: 1936 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Olavi Uusivirran vuosi 2011 oli kiireinen - keväällä Anna Järvisen kanssa tehty Elokuu – elokuvan tunnuskappale Nuori ja kaunis myi kultaa ja nousi kuin varkain yhdeksi vuoden suurimmista hiteistä ja syksyllä Kansallisteatterin ensi-iltaan tullut Pirkko Saision menestysmusikaali Homo! piti Olavia kiireisenä koko loppuvuoden. Kesän Olavi vietti helmikuussa 2012 ensi-iltaan tulevan Härmä – elokuvan kuvauksissa.

Vuoden 2012 Olavi pyhittää täysin maaliskuun puolivälissä julkaistavalle Elvis istuu oikealla –albumilleen. Levy on kädenojennus suomirockin ensimmäiselle sukupolvelle: Isokynä Lindholmille, Juice Leskiselle, Hectorille, Jarkko Laineelle ja kumppaneille. Levy on musiikillisesti jopa perinteikästä rockia, mutta lyriikoiltaan se haastaa niin kuulijat kuin tämän ajan turvallista ja tuttua tarjoavat lauluntekijätkin. Elvis istuu oikealla –albumilla Olavi nostaa suomalaisen rocklyriikan takaisin taiteenlajiksi, josta huokuu ennakkokuulottomuutta, kekseliäisyyttä ja iso ripaus luovaa hulluutta.

- Makselen tässä vähän velkoja kummisedille. Rehellisesti puhuen, ilman Hectorin Herra Mirandosta tai Lou Reedin Transformeria olisin todennäköisesti valinnut toisen ammatin.

Levyn ensimmäinen single Nuoruus julkaistaan 23. tammikuuta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lisää uutisia Van Ha... Rähinä live 2012 ja ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova