Tuorein sisältö

Muutamia kommentteja Oscar-ehdokkaista

24.01.2012 klo 18.45 | Luettu: 1803 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Oscar-ehdokkaat on julkistettu: lista löytyy täältä. Tässä uutisessa huomioidaan muutama keskustelua herättänyt seikka.

Gary Oldman sai ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa kiitos jännärin Pappi Lukkari Talonpoika Vakooja (Tinker Tailor Soldier Spy).

Apinaa animaatiokuoren alla näytellyt Andy Serkis jäi ilman ehdokkuutta, jota hänelle, miehelle Klonkun takana yritettiin jälleen kampanjoida. Apinoiden planeetan synty (Rise of the Planet of the Apes) sai kuitenkin tehoste-ehdokkuuden.

Parhaan laulun pokaalista kilpailee vain kaksi ehdokasta. Ehdokkaana ei ole esimerkiksi elokuvan Captain America: The First Avenger propagandaralli, joka on vuoden puhutuimpia kappaleita. Kategoria, joka harvemmin palvelee ketään, saattoi viimeinkin tehdä itsemurhan.

Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä (Extremely Loud & Incredibly Close) on ehdolla parhaaksi elokuvaksi, vaikka monet kriitikot pitävät imelää draamaa suorastaan vastenmielisenä. Sellaiset kehutut draamat kuin Shame, 50/50 ja We Need to Talk About Kevin jäivät tyystin vaille huomiota.

Näyttelijäehdokkuuksia meni 2 draamalle Moneyball ja 3 draamalle Piiat (The Help). Ne ovat aivan muut suoritukset, jotka ovat tehneet äänekkäisiin elokuvaharrastajiin vaikutuksen. Foorumeilla puolustetaan muun muassa edellisessä kappalessa lueteltujen draamojen pääosanesittäjiä, Driven Albert Brooksia ja Harry Potterien Alan Rickmania.

Harry Potter ei tehnyt "Kuninkaan paluuta", eli toisin sanoen tätä fantasiasarjaa ei lähdetty palkitsemaan joka kategoriassa nyt, kun on viimeinen mahdollisuus.

Mahtipontinen taide-elokuva The Tree of Life jakaa mielipiteet. Tässä on kuitenkin yksi positiivinen esimerkki elokuvasta, joka sai ehdokkuuksia, vaikka moni uskoi sen olevan liian omaperäinen Oscar-akatemialle. Elokuvataidetta ja -historiaa sisäänpäinlämpiävästi juhlivat tapaukset Hugo ja The Artist saivat odotetusti eniten ehdokkuuksia.

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus oli ennakkosuosikkeja animaatiokategoriassa, mutta edes ehdokkuutta ei tullut. Ehdokkuutta ei saanut myöskään uuden Nalle Puhin väsännyt Disney, eikä Oscar-rohmu Pixar, jonka Autot 2 (Cars 2) onkin monien mielestä tekemällä tehty. Ehdokkuuden saivat tuntemattomat teokset Chico & Rita ja A Cat in Paris. Alta löytyy traileri molemmille.




V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Veteraaniohjaaja vär... Android nousemassa s... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova