Tuorein sisältö

Miljoona myytyä Lumiaa antaa Nokialle toivoa tulevasta

29.01.2012 klo 18.00 | Luettu: 3537 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala

Nokian tiivis panostus uusiin Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmällä toimiviin Lumia-älypuhelimiin näyttäisi toimineen, sillä yhtiö on onnistunut saamaan vekottimia kaupan jo yli miljoonan rajapyykin. Nokia näyttäisikin hiljakseltaan lunastavan paikkansa toimitusjohtaja Stephen Elopin maalailemien ekosysteemien joukossa.

Nokian uudelle nousulle on kriittisen tärkeää myös Windows Phonen menestyminen. Käyttöjärjestelmälle tehtyjen sovellusten määrä oli sitten viime näkymän jo yli 60 000, mikä kertoo aktiivisesta käyttäjäkunnasta ja sovellustehtailusta. Yhdysvalloissa Nokia pyrkii saavuttamaan suosiota Lumia 900 -älypuhelimellaan, joka on suunniteltu kohderyhmälleen sopivaksi.

Vaikka tulevaisuus näyttääkin verrattain positiiviselta on Nokialla vielä pitkä matka huipulle. Miljoonan puhelimen myynti on hyvä virstanpylväs, mutta esimerkiksi Apple myy parhaimmillaan iPhone-älypuhelimiaan yli 370 000 kappaletta vuorokaudessa. Tiukkaa kilpailua synnyttää myös jatkuvasti kasvava Android-laitteiden valikoima.

Asiasta uutisoi Dvice.





V2.fi | Samuel Kohtala
< Applen älypuhelimet ... Albumiklassikot soit... >

Keskustelut (4 viestiä)

Taalasmaan-Ilpo

29.01.2012 klo 21.39

Kävin hetken näpläämässä 800 lumiaa gigantissa, oli kyllä komea peli.
lainaa
MiiQ

Rekisteröitynyt 28.11.2008

29.01.2012 klo 22.31

Huvittavaa miten edellisessä uutisessa kerrottiin iPhonen myynti luvuista, vaikka Lumia ei ollut myynnissä koko 4 kvartaalia, niin silti aika pienoiset myynnit.

Eikä varmasti auta että firmat laittavat Lumian mustalle listalleen, niin etteivät työntekijät saa käyttää Lumian puutteiden vuoksi. Enkä nyt puhu että ei saa jotain ohjelmaa, vaan Lumiassa on hyvin vakavia puutteita esim. OTA operaattori ja 3 osapuolen päivityksissä, virustorjunta aivan päin sitä itseään, Decrypt mahdollisuutta ei ole. Isoille firmoille tarpeeksi suuria puutteita puhelimen hylkäämiseen.

Harmi, olisin halunnut nähdä Nokian nousevan kunnolla eikä hidastavan tippumistaan. Noh, ainakin Elop on saanut kohta tarkoituksensa täytettyä ja Microsoft saa ostettua Nokian halvalla.
lainaa
HexiC

29.01.2012 klo 22.32

kävin testaamassa lumiaa elisa shopitis... liian vähän customoitavaa, liian pieni näyttö ja naurettavan kallis( + halvempi ku iphone joten ees jotain hyvää)
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

30.01.2012 klo 16.38

Ollut Lumia 800 melkein kuukauden. Olen ollut kyllä todella tyytyväinen. Mielestäni paras älypuhelin tällä hetkellä(Lumia 900 ei vielä saatavissa). HexiC ei osannut vaan customoida. Kyllä Lumiassa on melkein kaikki customoitavissa.

Esim. jokaisen tiilen saa määriteltyä erikseen. Lumia 800- hinta selittyy sillä, että se vastaa tehoiltaan ja omainaisuuksiltaan parhaita älypuhelimia. Se on jopa halpa ominaisuuksiinsa nähden. Lumia 710 on taas halvempi ja riisutumpi malli tosta.

MiiQ: Noita lukuja on turha verrata, kun Lumia on ollut vain 6-maassa myynnissä, monessako IPhone on? Tämän vuoden myynnit kertovat, mihin suuntaan Nokia menee. Applehan on ollut Jobbsin kuoleman jälkeen rajussa syösykierteessä, ja uskon, että apple hallitsee enään murto-osaa matkapuhelinmarkkinoista 5-vuoden päästä.

Kaikille teille, jotka ette ole vielä hurahtaneet Apple-faneiksi: Kokeilkaa itse Lumiaa jossain liikeessa, olen kuullut lukuisten entisten Android-käyttäjien olleen siihen tyytyväisiä ja siirtyneet siihen. Windows Phone Marketissa on saatavilla jo kaikki tarvittavat sovellukse ja 60 000 riittää kyllä kattamaan kaikkien tarpeet. Mikä on olennaisinta Windows Phone Market on nopeuten kasvava matkapuhelinsovelluskauppa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova