Tuorein sisältö

Kiista dinosaurushahmoista tuli artistille kalliiksi

01.02.2012 klo 13.36 | Luettu: 3648 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sony Music Finlandin ja Hevisaurus-lastenmusiikkiyhtyeen taustahahmon Mirka Rantasen Leka Productionin välinen riitely on saanut pisteen Vantaan käräjäoikeudessa.

Riidassa oli kyse Hevisaurus-yhtyeen käyttämistä dinosaurushahmoista. Sonyn ja Rantasen sukset menivät taannoin pahasti ristiin ja seurauksena oli kilpailevan yhtyeen, Sauruxetin syntyminen. Rantanen on jatkanut pääosin samojen hahmojen voimin Sauruxetin kanssa, vaikka Sonyn Hevisaurus on edelleen jatkanut toimintaansa.

Vantaan käräjäoikeuden mukaan "Leka Production Oy:tä ja Mirka Rantasta kielletään tekijänoikeuslain 56 g §:n nojalla 50.000 euron sakon uhalla yksin tai yksissä tuumin loukkaamasta Sony Music Entertainment Finland Oy:lle kuuluvaa tekijänoikeutta Hevisaurus –hahmoihin valmistamalla niistä kappaleita tai saattamalla niitä yleisön saataviin muuttamattomana tai muutettuna alkuperäisessä taidelajissa tai toista tekotapaa käyttäen".

Leka Production Oy ja Mirka Rantanen määrättiin korvaamaan Sonylle 100 000 euron summan tekijänoikeushyvityksinä. Lisäksi hävinnyt osapuoli joutuu maksamaan voittaneen osapuolen oikeudenkäyntikulut.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallimusiikkia ja ... Uusi Väkivallan viho... >

Keskustelut (2 viestiä)

halwallaLähtee

03.02.2012 klo 00.05

Sellaista se on kun myy sielunsa pilkkahintaan Sonyn kaltaiselle Saatanalle.
lainaa
SonyTheSpawnOfSatan

03.02.2012 klo 02.10

On se mukavaa että pyyteettömästi viihdytetään lapsia.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova