Tuorein sisältö

"Tulevaisuudessa" synkistellään myös George Orwellin klassiseen tyyliin

26.03.2012 klo 13.30 | Luettu: 2198 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

George Orwellin maineikas tieteisromaani Vuonna 1984 (Nineteen Eighty-Four) kääntyy elokuvaksi jälleen. Leffoja ja tv-sarjoja on tehty useita. Lisäksi romaanin voidaan katsoa olevan esikuva monille tarinoille, kuten Nälkäpelille. On selvää, että synkkiä visioita tulevaisuudesta tullaan näkemään paljon, koska Nälkäpeli-elokuva on suuri hitti. (1984 oli tulevaisuutta, kun romaani julkaistiin 1949.)

Orwell-mukaelmaa suunnittelee Brian Grazerin ja Ron Howardin tuotantotalo Imagine Entertainment, Julie Yornin LBI Entertainment, sekä katutaiteilija Shepard Fairey. Fairey tunnetaan muun muassa oheisesta julisteesta. Fairey oletettavasti toimii yhtenä tuottajista, kunhan projekti etenee. Keikkaa tarjotaan parhaillaan kirjoittajille.

Vuonna 1984 kertoo dystopiasta, jota hallitsee mystinen Isoveli. Propaganda, valvonta, mielenhallinta ja henkilökultti ovat keinoja pitää kansa kurissa: natsien ja Neuvostoliiton keinot viedään romaanissa pidemmälle. Päähenkilö on totuusministeriössä työskentelevä mies, joka historiaa muunnellessaan haaveilee kapinasta ja kielletystä rakkaudesta.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Viikate tarjoaa uude... Mainoskatko: Dark Sh... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

26.03.2012 klo 14.15

http://www.youtube.com/watch?v=EoE9ifgcFvI
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova