Tuorein sisältö

Laivanupotusleffan tekijät haastoivat törkeän kopioijan oikeuteen

02.05.2012 klo 20.45 | Luettu: 4411 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tarina Hollywoodin typeryydestä:

Iso elokuvastudio Universal on tehnyt tehosteleffan Battleship. Se perustuu peliin Laivanupotus. Laivanupotuksen pelaaminen kynällä ja paperilla on sallittua, mutta "virallisesti" pelin omistaa Universalin yhteistyökumppani Hasbro. Elokuvassa on avaruusolentoja.

Pieni elokuvastudio Asylum on tehnyt halvan kopion nimeltä American Battleship. Mainoskampanjat ovat samankaltaisia. Tämä on Asylumin tuttu strategia: firma huijaa tietämättömiä ja palvelee monia huonon huumorin ystäviä.

Universal on haastanut Asylumin oikeuteen. Universalin mukaan Asylumin julisteet, kansitaide ja trailerit muistuttavat liikaa aitoa asiaa. Asylumin mielestä oikeusjuttu on aiheeton, mutta se toki on heille hyvää mainosta.

Battleshipin ensi-ilta Yhdysvalloissa on 18. toukokuuta. American Battleshipin ensiesitys kaapelikanavalla Syfy on 19. toukokuuta.

Syfy kuvailee American Battleshipiä yhdeksi "Syfyn alkuperäisistä elokuvista" (Syfy Original Movies).

Yllätyskäänne: Syfy ja Universal kuuluvat molemmat konserniin NBCUniversal.

...



Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Muumio, Van Helsing ... Michelle Rodriguez v... >

Keskustelut (5 viestiä)

VEIVINHEITTOVIHKO

02.05.2012 klo 21.51

Näyttelijät vaikutti tossa jotenki sympaattisilta Rihannaan sun muihin verrattuna.
lainaa
ufo

02.05.2012 klo 22.00 1 tykkää tästä

enemy is unkown!
lainaa
Astorethein

Rekisteröitynyt 25.09.2011

02.05.2012 klo 22.28

Ennen uutisen klikkaamista ajattelinkin, että Asylum taitaa olla taas asialla. Thorin halpisversio (Almighty Thor) ainakin oli niin surkuhupaisaa katsottavaa, että jonkilaiset ennätyslukemat siinä varmaan tehtiin.

Olen useasti miettinyt, mikä tuon Asylum-firman pointti oikein on. Sehän ei tee noista isoista elokuvista mitään komedia/parodiaversioita vaan yrittää tehdä ns. vakavaa elokuvaa huonoilla näyttelijöillä ja olemattomalla budjetilla. Jostain luin, ettei firma ole silti koskaan tehnyt tappiota.
lainaa
HillitönKurvi

02.05.2012 klo 22.38

Asylum, tuo viihdeteollisuuden trolli.
lainaa
SPaS

03.05.2012 klo 08.01

Universal on jälkijunassa... ekan Transformersin aikoihin kokemattomat ois saattanuki haksahtaa Asylumin ö-luokan versioihin (kuten "TransMORPHERS"), mutta nykyään Asylumin ns. "mockbusterit" on tietylle kuluttajaporukalle tietoinen valinta. En usko että ne enää verottavat eskikuviensa voittomarginaalia videovuokraamoissa.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova