Tuorein sisältö

Kansalliset tuomaristot vievät viisuvoiton mummoilta?

24.05.2012 klo 15.19 | Luettu: 1386 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Eurovisionin lauluikilpailun toinen semifinaali kisataan tänään torstaina. Finaali on luvassa lauantaina.

Venäjän mummopartio Buranovon isoäidit selvitti jo tiensä loppukilpailuun. Toinen suuri ennakkosuosikki, Ruotsin Loreen, kamppailee finaalipaikasta toisessa semifinaalissa.

SVT:n Mirja Bokholm suhtautuu kuitenkin skeptisesti Venäjän mummojen voittomahdollisuuksiin. "Euroviisuja voitetaan vitsillä äärimmäisen harvoin. Todennäköisin voittaja on pop-kappale tai -balladi. Suomen Lordi oli poikkeus".

Kolme vuotta sitten tehty sääntömuutos antaa 50 prosentin päätösvallan kansallisille tuomaristoille. Tällä haluttiin vähentää naapurimaiden toisilleen antamien äänien vaikutusta. Tuomaristojen myötä arviointiin on tullut mukaan enemmän ammattimaisuutta ja kappaleiden musiikillisten ansioiden arvostusta.

SVT:n Mirja Bokholm pohtii myös "politiikan" merkitystä - monet kansallisten tuomaristojen puheenjohtajat ovat jollain tavalla tekemisissä Eurovision laulukilpailun kanssa. Jokaisella voi olla omia mielihaluja seuraavan kisapaikan isännästä ja Venäjä ei ole houkuttelevin vaihtoehto...

Ylen populaarimusiikin ohjelmien tuottaja Pekka Laine toteaa mummojen olevan konseptina lähes Lordin luokkaa. Loreenin viisubiisi on kuitenkin yksinkertaisesti "loistava popkappale".

YleX:n musiikkipäällikkö Tomi Saarinen ottaa asiaan toisenlaisen näkökannan. Loreenin viisubiisi on jo hitti ennen varsinaista viisufinaalia. Ruotsin biisi on hitti, kävi loppukilpailussa miten tahansa. "Jos katsotaan euroviisuvoittajia viime vuosilta, niin harva niistä on voittonsa jälkeen paljoa soinut. Sen takia ei kannata lähteä tähtäämään euroviisuvoittoa. Tehdään kansallisesti hyvä biisi ja se sitten voittaa tai häviää".

(Lähteet Viisukuppila.fi, Satumaa.yle.fi/euroviisut, SVT)




V2.fi | J.A. Kaunisto
< iRig Mix on aloittel... V2.fi:n arvostelussa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova