Tuorein sisältö

Yö-mies sooloilee Manhattanilla

06.11.2007 klo 10.24 | Luettu: 3618 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Yö-yhtyeen basistin odotettu soololevy on vihdoin valmis. Kolmella viimeisimmällä Yö-levyllä kullakin yhden biisin laulanut Juki ”Jay” Lewis on hankkinut rock-taustansa jo nuorena, kun pojanalku oli kerännyt mittariinsa 11 ikävuotta. Myöhemmällä iällä hän liittyi heviä veivaaviin bändeihin kuten Sargofacus ja OZ. Lewisin lähtö USA:n Princess Pang –yhtyeen matkaan jätti miehen sille tielle noin kymmeneksi vuodeksi. Paluu Suomeen vuosituhannen taitteessa ja liittyminen Yön basistiksi ovat pitäneet Lewisin kiireisenä tämän maan kamaralla. Kaiken keskellä hän on saattanut valmiiksi ensimmäisen sooloalbuminsa Manhattan Files.

Albumilla on mukana niin syntikkapoppia, heviä, rockia, kantripohjaista kitarointia ja jopa pieni mausteannos progea.

- Manhattan Files on levy jonka ei pitänyt koskaan ilmestyä. Kappaleet ovat enimmäkseen demoja, joista piti tehdä bändiversiot levyä varten. Yhden miehen versiot ovat kuitenkin niin omaleimaisia ja tunnelmiltaan sekä soundeiltaan onnistuneita, että päätin julkaista kaiken sellaisenaan ja jatkaa sitten eteenpäin täysin uuden materiaalin kanssa. Tämä ratkaisu oli sikälikin onnistunut, että samalla sain auki "writer's block":in ja uusia biisi-ideoita alkoi taas nousta pintaan. Tämä levy on läpileikkaus lähes kaikista popmusiikin perustyyleistä. Monipuolisuus ei kuitenkaan ole haettua vaan se tapahtui luonnollisena prosessina tajunnanvirran kautta. Useimmat kappaleista ovat syntyneet kauan ennen kuin edes kuvittelin asuvani taas Suomessa ja etenkin että soittaisin bassoa Yö-yhtyeessä. Kaikkein hienoin fiilis on siitä että olen julkaissut itseni näköisen levyn, hehkuttaa Jay Lewis.

www.manhattanfiles.net



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kylie konnect - sivu... Katie Holmes teki He... >

Keskustelut (1 viestiä)

Ihmettelijä

06.11.2007 klo 11.04

Levyyn muuten puuttumatta, niin mikä saa ihmisen julkaisemaan levyn noin äärimmäisen surkealla kannella. Oletan että kuvassa on artistin lisäksi artikkelissa mainitun levyn kansitaide.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova