Tuorein sisältö

60 prosenttia ei maksanut Radioheadista

07.11.2007 klo 08.02 | Luettu: 2743 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Yli puolet latasi Radioheadin verkossa julkaistun In Rainbows -levyn ilman maksua, kertoo verkkoliikennettä seuraava ComScore. Tutkimuksessa erottui selvästi myös 12 prosentin suuruinen hyvin maksaneiden ryhmä, vaikkakin vain neljä prosenttia lataajista maksoi levystä normaalin hinnan noin 17 euroa.

ComScoren analyytikko Edward Hunterin mukaan ilmaislataajien määrä ei tarkoita sitä, etteikö idea toimisi.

- On tärkeää huomata, että Radiohead on täysin omin voimin saavuttanut jotain, mitä itse levyteollisuus on ollut kykenemätön saavuttamaan. He ovat eliminoineet valtaosan siitä tuottojen katoamisesta, joka liittyy piratismiin tai laittomaan kopiointiin. Samalla he ovat onnistuneet keräämään hyvää tahtoa musiikin kuluttajilta aikana, jolloin lähes kaikki vihaavat levy-yhtiöitä ja artisteja, jotka liittoutuvat niiden kanssa. Lisäksi on muistettava ne säästöt, joita yhtye on saavuttanut myynti-, promootio- ja tuotantokustannuksissaan. Minä luonnehtisin tätä loistavaksi menestykseksi Radioheadille ja musiikin ystäville ympäri maailman - puhumattakaan siitä, että kyseessä on myös loistava taiteellinen saavutus, Hunter kertoo.

Lähde: Piraattiliitto

V2.fi | Jouni Hirn
< Tim Burtonin Sweeney... Carl Coxin keikalla ... >

Keskustelut (2 viestiä)

Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.11.2007 klo 11.42

Jos bändi antaa mahdollisuuden ladata musiikkiaan ilmaiseksi, varmasti sitä moni hyödyntää. Ettenkö sanoisi, että suurin osa :)
lainaa
lalalalala

07.11.2007 klo 16.01

Jarkko kirjoitti:
Jos bändi antaa mahdollisuuden ladata musiikkiaan ilmaiseksi, varmasti sitä moni hyödyntää. Ettenkö sanoisi, että suurin osa :)

Jos sivulla annetaan mahdollisuus maksuun tai lahjoitukseen, niin monesti löytyy myös niitä, jotka antavat jotain, vaikka itse biisit ilmaisia.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova