Tuorein sisältö

Black Sabbath -kitaristin Iron Man kohta kaupoissa

10.09.2012 klo 19.41 | Luettu: 2074 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Black Sabbathin kitaristin Tony Iommin elämänkerta Iron Man – My Journey Through Heaven and Hell with Black Sabbath julkaistaan Liken kautta suomeksi lokakuun aikana.

Hevimetallin keksijän muistelmat ovat kuin viihtyisä baari-ilta näköalapaikalla eläneen ystävän kanssa...

Hevisoundin kehittämiseen vaikutti suuresti Black Sabbathin kitaristi-lauluntekijä ja johtaja Tony Iommi. Viisitoistavuotiaana koulun lopettanut Iommi ryhtyi metallitehdastyöläiseksi, mutta päästyään Rockin’ Chevroletsin riveihin hän päätti jättää työnsä ja tavoitella unelmaansa ammattimuusikkona. Kohtalon oikusta Iommi katkaisi kaksi sormeaan viimeisenä työpäivänään vain muutamaa tuntia ennen kuin oli lähdössä kiertueelle, mutta juuri tämä tragedia mullisti musiikkihistorian. Tehtyään itse itselleen sormenpäät sulatetusta muovista ja nahasta Iommi keksi uuden, ennen kuulemattoman tumman ja pahaenteisen soittotavan.

Yhdessä Ozzy Osbournen, Bill Wardin ja Geezer Butlerin kanssa Iommi perusti Black Sabbathin, jonka riveissä hän vaikuttaa edelleen. Yhtyeen soundi ja okkulttinen imago muuttivat musiikin historian pysyvästi. Black Sabbath näytti suuntaa myös ulkomusiikillisesti: sen jäsenten elämäntyylistä päihteineen ja muine hulluuden muotoineen tuli sittemmin rockklisee.

Tony Iommin maanläheinen karisma ja suorapuheisuus saavat Iron Manin lukemisen tuntumaan baari-illalta hämmästyttäviä asioita kokeneen ystävän kanssa. Muistelmissaan Iommi kertoo oman versionsa "hevimetallin Beatlesiksi" nimetyn bändin tarinasta, raskaasta lapsuudestaan sekä siitä, millaisia lunnaita hän on joutunut kutsumuksensa seuraamisesta maksamaan: kariutuneet avioliitot ja muut henkilökohtaiset tragediat ovat seuranneet toisiaan. 2000-luvulla Iommista tuli Suomi-fani ja eräänlainen suomalaisten appiukko, kun hänen tyttärensä kihlasi HIMin kitaristin Mikko Lindströmin.

(Lähde Like)



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Seuraavat 13 DreamWo... Eräs vuoden merkittä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova