Tuorein sisältö

Ruotsin, Islannin ja Suomen Euroviisun etsinnästä lisäinfoa

12.09.2012 klo 08.00 | Luettu: 1220 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ruotsin yleisradio SVT on julkaissut kuusi viikkoa kestävän Melodifestivalen-kilpailukiertueen aikataulut ja paikkakunnat. Ruotsin viisuedustajan valinta huipentuu uudessa Friends Arenassa Tukholmassa (Solnassa) 9. maaliskuuta. Sitä ennen kisataan alkuerät Karlskronassa, Göteborgissa, Malmössä ja Skellefteassa sekä Andra chansen Karlstadissa.

Islannin yleisradio RÚV julkaisi niin ikään maan finaalipäivän. Islannin tuleva viisuedustaja valitaan Söngvakeppni Sjónvarpsins -kilpailussa 9. helmikuuta eli samana päivänä kuin Suomen edustaja. Ensimmäinen Islannin kolmesta semfinaalista kisataan jo 12. tammikuuta.

Suomen seuraavan viisuedustajan haku on myös täydessä käynnissä. Uuden Musiikin Kilpailun UMK:n kappalehaku alkoi reilu viikko sitten ja halukkailla on tämän viikon sunnuntaihin asti aikaa lähettää demojansa mukaan kilpailuun.

Luonnollisesi mukaan pyrkivien artistien nimilista on vielä arvailujen varassa. Muutamia nimiä on jo tiedossa...

Sisustussuunnittelija Teuvo Loman ja hänen poikaystävänsä Niko Helenius kertoivat jo elokuun puolella YLEX:n haastattelussa aikomuksistaan hakea mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun - Ei kuitenkaan duettona vaan kumpikin omilla kappaleillaan.

Myös viisufanien yhdeksi suosikiksi viime talvena nousseen ARTon voidaan olettaa lähettäneen kappaleensa kilpailun mukaan.

Spekulaation puolelle menevät Saara Aalto ja Diandra. Jo aikaisemmin ¨viisukarsintoihin osallistunut Voice Of Finland -suosikki Saara Aalto on kertonut viisuedustuksen olevan suurena unelmana. Myös Idols-voittaja Diandra on tunnustautunut suureksi viisufaniksi.

UMK-raadin puheenjohtajan Harri Hakkaraisen viimeaikaisista twitter-päivityksistä on saatu vinkkiä että tarjonta olisi tänä vuonna laaja-alaista. Ehdokkaiden joukosta löytyy ainakin sooloilevaa metallimiestä, elektroindietä, Suomen Kate Bush, viime kaudelta tuttuja naamoja, uusia tyyppejä, ehtaa kantria ja amerikan poppunkkia...

(Lähde Viisukuppila)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallica-kitaristi ... Nirvanan Kurt Cobain... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova