Tuorein sisältö

Applen uusi karttasovellus on susi?

19.09.2012 klo 16.47 | Luettu: 2667 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen


Apple on ilmoittanut, ettei se aio enää jatkossa käyttää Googlen karttasovellusta puhelimissaan. Sen sijaan iPhonen uusin käyttöjärjestelmä, iOS6, tukeutuu Applen omaan kotikutoiseen karttajärjestelmään. Karttaan kerätty data on peräisin yli kahdestakymmenestä eri lähteestä ja se perustuu TomTomin teknologiaan. Sanahaussa palvelu käyttää hyödyksi Yelp -sivustoa.

Karttapalveluja kehittävän Wazen toimitusjohtaja Noam Bardin kertoo Business Insiderissa, että Apple valitsi itselleen huonoimman mahdollisen yhteistyökumppanin.
”Applen karttojen avulla ei kirjaimellisesti löydä perille. Ja jos löytääkin perille, saattaa olla väärässä paikassa. Ja jos on oikeassa paikassa, perille olisi todennäköisesti päässyt parempaakin reittiä”, Bardin sanoo.

Palvelun heikoin kohta on hakusanat. Toisin kuin Google, joka nojaa omaan dataansa myös karttahauissa, Applen karttasovelluksella ei ole mitään, mistä sanoja etsiä. Palvelu ei muun muassa löydä yhtään tulosta haulla ”iPad repair”, koska se vaatii toimiakseen osoitteen, yrityksen nimen tai Yelpin luokittelun.

Tällä hetkellä iOS6-käyttöjärjestelmää on vain uusimmassa iPhone 5 -puhelimessa, mutta Googlen kartat häviävät muidenkin iPhone -puhelinmallien käyttäjiltä päivitysten mukana.

Lue lisää täältä.

V2.fi | Veera Rouvinen
< Perinteikäs nuorten ... Verkkokaupan pakette... >

Keskustelut (1 viestiä)

jaeger

Rekisteröitynyt 19.04.2007

19.09.2012 klo 23.13

Pitäiskö päivittää. Näkyy olevan saatavilla iPhone neloseen.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova