Tuorein sisältö

Tulevaisuuden pyöräilykypärä soittaa apua

24.09.2012 klo 11.57 | Luettu: 4751 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen



Pyöräilykypärän muoto, väri ja koko voivat vaihdella, mutta sen perusrakenne on pysynyt samana jo vuosikymmeniä: polystyreenisisus ja kova, muovinen ulkokuori. Tällainen kypärä tarjoaa kohtuullisen hyvän suojan iskuilta. ICEdot on kuitenkin ottanut asiakseen tehdä pyöräilykypärästä entistäkin turvallisemman.

ICEdot on kehittänyt pienen ja huomaamattoman sensorin, joka kiinnitetään kypärään. Sensori on yhteydessä pyöräilijän älypuhelimeen, johon ladattu ohjelma rekisteröi kypärään kohdistuvat iskut ja nopeat liikkeet. Kolarin sattuessa ohjelma pystyy ottamaan yhteyttä puhelimeen kirjattuihin hätäyhteystietoihin, soittamaan hätänumeroon ja jopa lähettämään eteenpäin pyöräilijän GPS-koordinaatit. Sensorin keräämien tietojen avulla kolariin joutunut pystyisi myös entistä paremmin arvioimaan, mitä kolarissa tapahtui ja hakeutumaan sen perusteella paremmin hoitoon.

Tulevaisuuden pyöräilykypärä saattaa myös olla näkymätön, mikäli ruotsalaista Hövdingiä on uskominen. Todellisuudessa kypärä ei ole tietenkään näkymätön, vaan lähinnä huomaamaton – kunnes sitä tarvitaan. Kypärä näyttää normaalitilassa kaulan ympärillä käytettävältä kaulurilta. Tarvittaessa se kuitenkin täyttyy nopeasti ja muodostaa suojaavan ”tyynyn” käyttäjän pään ympärille. Kypärässä olevat sensorit reagoivat nopeaan liikkeeseen, joka voidaan tulkita kaatumisena tai kolarina.

Kehittäjät kertovat suunnitelleensa kypärän sille osalle pyöräilijöistä, jotka eivät käytä kypärää ulkonäkö- tai muotisyistä johtuen. Tällainen kypärä ei kuitenkaan vielä toistaiseksi suojaa tilanteessa, jossa pyöräilijä iskee päänsä liian alhaalla olevaan puun oksaan tai linja-auton sivupeiliin.

Lue koko juttu täältä.



V2.fi | Veera Rouvinen
< Hauskat -videokilpai... Lenovon ThinkPad 2:s... >

Keskustelut (4 viestiä)

Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

24.09.2012 klo 12.54 2 tykkää tästä

"Kehittäjät kertovat suunnitelleensa kypärän sille osalle pyöräilijöistä, jotka eivät käytä kypärää ulkonäkö- tai muotisyistä johtuen" Noissa tapauksissa kypärää käyttämätön melkeinpä ansaitsee jokaisen kolhun jonka kaatuessaan ottaa...
lainaa
Skutah

24.09.2012 klo 13.45

Aikaisemmin oli juttua että naiset suunnittelivat ton airbag-kypärän just ettei mene kampaukset pilalle.

http://www.city.fi/artikkeli/Pid%E4+coolisi+py%F6r%E4ille
lainaa
sdaopamdpom

24.09.2012 klo 19.44

saiskos sellasen pukuairbagin. ei tiedä milloin auto ajaa yli tai olen bagittomassa autossa, tai talo romahtaa, tai...
lainaa
kutenEnnenVanhaan

25.09.2012 klo 20.13

Olisikohan helpompi vaan opettaa kakaroille liikennesäännöt, kehoittaa varovaisuuteen sekä välttämään törmäilyjä varsinkin autojen kanssa ja teroittaa etenkin sitä, ettei kannata törmäillä puunoksiin ja linja-auton peileihin fillaroidessaan.



lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova