Tuorein sisältö

Shimi-robottikaiutin ymmärtää sinua

02.10.2012 klo 18.30 | Luettu: 1818 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen

Kickstarter -projekti Shimi on jo saanut osakseen lievää hypetystä internetin teknologiasivustoilla (mm. Engadget, TechCrunch), vaikka 100 000 dollarin rahoitustavoitteesta on vielä yli puolet keräämättä. Tanssiva, älykäs robottikaiutin-DJ on vasta prototyyppiasteella ja kehittäjät keräävätkin nyt rahaa halvemman ja massatuotantoon sopivamman version rakentamiseen.

Shimin ominaisuuksista ei saa lyhyttä listaa. Se on toimiva 2.1-kaiutinjärjestelmä, joka osaa liikkua musiikin tahtiin. Kameroidensa ja kasvontunnistusohjelmansa avulla se kääntää itseään kuuntelijan suuntaan, jos tämä liikkuu tilassa. Se ymmärtää puhetta ja osaa valita sopivan kappaleen taputetun rytmin perusteella. Se suosittelee uutta musiikkia, huomaa mistä et pidä ja voi vaikkapa ladata ottamiaan kuvia ja videoita juhlistasi internettiin.

Suurin osa Shimin ominaisuuksista ja tekoälystä tulee siihen kiinnitettävästä älypuhelimesta ja sen sovelluksista. Kun lataat uuden sovelluksen puhelimeen, saa myös Shimi uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Erilaisia sovelluksia on kehittäjien mukaan jo tekeillä pelaamisesta musiikin tekemiseen ja koulutukseen. Kehittäjät aikovat myös mahdollistaa kolmannen osapuolten sovelluskehityksen, mikäli projekti siis toteutuu. Projektin täytyy kerätä yli 56 000 dollaria ennen 10. lokakuuta, jolloin rahoitusaika päättyy.


V2.fi | Veera Rouvinen
< Unohda banaanipuheli... Leffalistalla niitä ... >

Keskustelut (1 viestiä)

lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

02.10.2012 klo 20.50

Eikö tuo oo aika v-mäistä kuunneltavaa kun päässä olevat kaiuttimet kääntyilevät koko ajan..?
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova