Tuorein sisältö

Jolla seilaa ”Purjekalalla” Kiinan markkinoille

03.10.2012 klo 11.41 | Luettu: 1554 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen


Nokian entisistä työntekijöistä koostuva, hiljattain perustettu teknologiayritys Jolla pyrkii matkapuhelinmarkkinoille tämän hetken jättiläisten, Applen ja Androidin rinnalle. Se julkistaa ensi kuussa sekä uuden, avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän Sailfishin sekä oman älypuhelinmallinsa. Lisensointiin Sailfish on Jollan mukaan valmiina keväällä 2013.

Tällä hetkellä Jolla on kasaamassa yli 200 miljoonan euron arvoista yhteistyöverkkoa Hong Kongiin. Tavoitteena on kerätä operaattoreista, matkapuhelinvalmistajista ja piirilevytoimittajista verkosto, joka rahoittaa Sailfishin kehitystyötä ja saa vastineeksi järjestelmän käyttöönsä. Kiinan markkinoiden valtavuuden ansiosta Jollalla on mahdollisuus suurin tuottoihin suhteellisen pienelläkin markkinaosuudella. Jollan toimitusjohtajan Jussi Hurmolan mukaan Kiina on avainasemassa matkapuhelinmarkkinoiden muutoksessa ja Jolla haluaa olla mukana mahdollistamassa sitä.

Sailfish-käyttöjärjestelmä jatkaa siitä, mihin Nokian hylkäämä MeeGo-käyttöjärjestelmä jäi. Jollan tavoitteena on ollut luoda avoin käyttöjärjestelmä, jonka suunnittelussa on otettu yhteisön mielipiteet ja ideat huomioon. Jolla kysyy nyt myös nettisivuillaan, millaista älypuhelinmallia käyttäjät eniten kaipaisivat markkinoille.

Lähteet: HS.fi, Jollatides.com

V2.fi | Veera Rouvinen
< KISS tuo Monsterin k... James Bond juhlii my... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova