Tuorein sisältö

Patenttisota jatkuu: iPhone 5 lisätty listaan

03.10.2012 klo 13.30 | Luettu: 2118 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen

Samsung on lisännyt Applen uusimman älypuhelimen iPhone 5:n patenttioikeuskanteeseensa. Samsung on jo aiemmin jättänyt kanteensa Applen aikaisemmista puhelimista ja tablet-laitteista. Samsungin mukaan iPhonet ja iPadit käyttävät luvatta ainakin kahdeksaa heidän patentoimaansa teknologiaa. Näihin kuuluvat muun muassa kuvien, videoiden ja tiedostojen sykronointitekniikka eri laitteiden välillä.

Samsung omistaa Yhdysvalloissa yli 30 000 patenttia, joista monet liittyvät 4G-teknologiaan. Samsung onkin vihjaillut aikovansa käyttää näitä patentteja tulevaisuudessa uusien kanteiden nostamiseen. Nykyinen vireillä oleva kanne käsitellään oikeudessa maaliskuussa 2014.

Asiantuntijoiden mukaan käynnissä oleva pantenttisota on yliampumista. Nykyiset lait mahdollistavat sovellusten ja niiden koodinpätkien patentoimisen liian pitkäksi aikaa, jolloin tämän kaltaiset oikeuskiistat mahdollistuvat. Yhdysvaltalainen tuomari Richard Posner sanoo, että pitkät patenttisuoja-ajat ovat tärkeitä esimerkiksi lääketeollisuudessa, jossa tuotteen kehittelyyn kuuluu paljon rahaa ja aikaa. Hänen mielestään teknologiassa sen sijaan keksijän eduksi pitäisi riittää maine uuden luomisesta sekä mahdollisuus käyttää teknologiaa ensimmäisenä omissa tuotteissaan.

Lähde: BBC

V2.fi | Veera Rouvinen
< James Bond juhlii my... Tuhma komedia kokosi... >

Keskustelut (2 viestiä)

patentti

03.10.2012 klo 15.31

Enpä allekirjoittaisi sitä, että lääketeollisuuden patentit olisivat jotenkin automaattisesti tärkeämpiä kuin muiden alojen patentit, mutta patenttien voimassaoloaikoja todellakin olisi syytä tarkistaa lyhyemmiksi ja tehdä riippuvaiseksi siitä millainen keksintö on kyseessä. Ääriesimerkkinä Amazonin "one-click checkout", joka ei olisi ansainnut patenttia lainkaan, puhumattakaan 15-20 vuodeksi.

Lisäksi maa- ja aluekohtaiset patenttijärjestelmät tulisi romuttaa ja yhdistää maailmanlaajuiseksi patenttijärjestelmäksi (mikä varmasti on helpommin sanottu kuin tehty).
lainaa
teebee

Rekisteröitynyt 22.09.2008

03.10.2012 klo 15.33

Americcalaiset rupee heti laukomaan patenteista, kun heidän pyhää lehmää vastaan ruvetaan ajamaan.
Paljos juur tuomittiinkaan samppa maksamaan ompulle patenttien käytöstä. Eikös ompulle riittäis pelkkä maine uuden luomisesta ja mahdollisuus käyttää teknologiaa ensimmäisenä omissa tuotteissaan..
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova