Tuorein sisältö

Taistelutoverit saattaa saada lennokasta jatkoa

20.10.2012 klo 17.30 | Luettu: 9668 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Maineikas minisarja Taistelutoverit (Band of Brothers) ja sen sisarsarja The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit saattavat saada rinnalleen kolmannen sarjan.

HBO:n pomot Michael Lombardo ja Richard Plepler ovat haastattelussa kertoneet harkitsevansa jatkoa. Toteutuessaan kolmas sarja kertoisi ilmataisteluista Tyynellämerellä toisen maailmansodan aikana.

Molemmat aiemmat sarjat ovat olleet yleisömenestyksiä, saaneet ylistystä kriitikoilta ja voittaneet kymmeniä palkintoja.

Lähde: Collider

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kommunistieläimet An... Days of Future Past ... >

Keskustelut (5 viestiä)

5kautta5

Rekisteröitynyt 04.09.2011

20.10.2012 klo 17.54

Toivottavasti ei ole yhtä heikko kuin The Pacific, en pystynyt katsomaan sitä edes loppuun.
lainaa
mogvisti

Rekisteröitynyt 12.04.2007

20.10.2012 klo 18.21 1 tykkää tästä

Taas ymppäävät ton taistelutoverit jotenkin väkisellä tohon nimeen.

"Pilvien taistelutoverit"
"Band of brothers on high"
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.10.2012 klo 22.59 2 tykkää tästä

5kautta5 kirjoitti:
Toivottavasti ei ole yhtä heikko kuin The Pacific, en pystynyt katsomaan sitä edes loppuun.
Imho the Pacific on arvokkaampi sarja kuin Band of Brothers. En tarkoita rahallisesti vaan mitä sillä on annettavaa. Bobilla ei ole oikeen mitää annettavaa, muuta kuin ns. teknisiä asioita kuten näyttelijäsuoritukset, musiikki yms. Pacific riipasee vähän syvempää tuota sota teemaa ja lähenee joitakin Vietnam-elokuvia raakuudessaan*. Nimenomaan sarjan loppu on yks telkkudraamahistorian "tärkeimmistä" hetkistä jonka suosis jokaiselle näytettävän, viimoset viis jaksoa ainakin. Taistelutorvelot on hyvin kliininen sotakuvaus ja ainoastaan pari loppupään jaksoa pääsee johonkin korkeammalle tasolle kuin "taistelukuvaus pam pam". Nimenomaan lähinnä näyttelysuoritusten ansiosta. Erinomainen sarja siitä huolimatta, mutta kyllä Pacific vesitti tuota pahan kerran.

*En tarkoita raakuudella visuaalista gorea vaan sitä henkistä ilmapiiriä. "Had to be done" sen jälkee ku oma taistelukaveri on hakattu lapiolla kuoliaaksi.

Onneksi Ken Burns "menee Vietnamiin", saadaan sieltäkin vähän jotain ulos kun on ollu viime aikoina vähän vaiettu sota. Tuo ilmaidea on kyl sinällään ihan hyvä, koska aika vähän käsitelty. Epäilen vaan tuleeko taas vähän BoB tyyppistä sankariäksöniä.
Muokannut: perato 20.10.2012 klo 23.02 lainaa
lolled

Rekisteröitynyt 13.02.2011

21.10.2012 klo 06.06

Kyllä vaan ihmetyttää, että mitkähän sarjat perato on katsonut?
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.10.2012 klo 09.51 1 tykkää tästä

Majuri Spoileri edessä päin.

lolled kirjoitti:
Kyllä vaan ihmetyttää, että mitkähän sarjat perato on katsonut?
Hihhihii. Ehkäpä juuri lähdeaineisto teki näistä sarjoista niin erilaiset. Toinen on jälkeenpäin ulkopuolisen muistelmista kokoama romsku. Pacific taas perustuu pitkälti Leckien ja Sledgen omiin muistelmiin. Band of Brothersin siloteltu sankarikuva rakentuu pitkälti sen takia, että siinä kerrotaan ns. selvinneiden tarinaa. Alusta alkaen valitaan henkilöt, jotka selviävät koko sodan tai hyvin pitkälle siinä. The Pacificissa kuolee lähes kaikki. Sotilaiden murtuminen pistetään pitkälti heikon luonteen piikkiin kuten Cobbin tapauksessa(hahmosta rakennetaan katsojien inhokki alkujaksoista lähtien). Ainoastaan seittemännen jakson Comptonin kohtalo lähestyy jollakin tavoin tätä teemaa ja tietenki yhdeksännessä jaksossa Nixon, joka on tosin alkkis. The Pacificissa tapetaan kaikki ja ne joita ei tapeta murtuu useampaan otteeseen. Ero on pitkälti sama kuin 40-60 lukujen massiivisissa kuuluisia näyttelijöitä vilisseissä Hollywoodin sotaleffoissa ja 70-80-lukujen vietnam kuvauksissa. The Pacific on nii paljon parempi sodan mentaalisella tasolla ja kaikki muu siinä on vain väline päästä siihen käsiksi.

Kuitenkin BoBille on annettava meriittiä muilla tasoilla. Erityisesti Austria jakso on yksittäisenä jaksona yks parhaimmista.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova