Tuorein sisältö

Manserock-kirja myös soi

23.10.2012 klo 12.28 | Luettu: 1748 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ilpo Rantasen kirjoittama teos Vuonna 85 – Manserockin lyhyt oppimäärä heittää lukijansa suoraan keskelle takatukkien, olkatoppausten ja pastelliväristen collegepaitojen aikakautta.

Kirjassa kuljetaan paitsi vuodessa 1985 myös ajassa ennen sitä ja sen jälkeen: Coitus Intistä, Tabula Rasasta ja Alwari Tuohitorvesta Rockwalliin ja Bloodpitiin, Ikurin autotalleilta Ratinan stadionille, Akun Tehtaalta Epekseen ja Aulabaarista Tillikkaan.

Eppu Normaali, Juice, Popeda ja muut Tampereen alueella vaikuttaneet ja yhä vaikuttavat bändit ovat Manserockin kultaisina vuosina levyttäneet kymmeniä edelleen suosittuja suomirockin klassikkokappaleita.

Manserockin "syvintä olemusta" etsiessään Ilpo Rantanen on haastatellut suuren joukon ilmiön ikoneja ja legendoja, kysynyt heiltä miten asiat menivät ennen ja mitä kuuluu nyt.

Lisäksi kirjassa kerrotaan Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaalista Vuonna 85 ja tammikuussa 2013 elokuvateattereihin tulevasta, Timo Koivusalon ohjaamasta samannimisestä elokuvasta.

Kaiken muun lisäksi opus sisältää runsaasti graafikko Kari Lahtisen kokoamaa kuvamateriaalia sekä uniikin cd-levyllisen Manserock-musiikkia todellisista harvinaisuuksista hittibiiseihin kuten Eppujen Vuonna 85 -kappaleeseen.

Kirjasta järjestetään paneeli Helsingin kirjamessuilla torstaina 25.10. kello 15.30 YleX-lavalla. Mukana keskustelemassa ovat teoksen kirjoittajan lisäksi toimittaja, kirjailija Santtu Luoto, elokuvaohjaaja Timo Koivusalo sekä muusikko, kirjailija Tommi Liimatta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Britannian albumilis... Kohuttu hip hop -suo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova