Tuorein sisältö

Vanhojen Tähtien sotien levitysoikeudet voivat aiheuttaa ongelmia

31.10.2012 klo 21.30 | Luettu: 4720 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Disney osti Lucasfilmin ja sen mukana Tähtien sodan. Eräs suosituimmista kysymyksistä tänään on ollut se, aikooko Disney julkaista kunnolliset, muokkaamattomat versiot ensimmäisistä elokuvista? Tämä tuskin selviää lähiaikoina, mutta vanhojen elokuvien levityksestä on ollut puhetta.

Vaikka kauppasumma oli 4 miljardia dollaria, Disney ei saanut oikeutta levittää alkuperäisiä elokuvia. Alkuperäisellä yhteistyökumppanilla 20th Century Foxilla on ensimmäisen osan (Episodi IV) levitysoikeudet. Loppujen elokuvien levitysoikeudet Foxilla on kevääseen 2020 saakka.

Disney suunnittelee jatko-osatrilogiaa (Episodit VII-IX), joka perustuu George Lucasin ideoihin. Jos koko saagaa aiotaan jatkossakin markkinoida yhdessä (esimerkiksi myydä samassa paketissa), Disney ja Fox joutuvat sopimaan asiasta erikseen.

Foxin saama levityspalkkio on verrattain pieni. Fox on yhä tuomassa Kloonien hyökkäyksen ja Sithin koston 3D-versiot teattereihin syksyllä 2013. Se, miksi kaksi 3D-versiota julkaistaan lähes samaan aikaan, taitaa nyt olla selvää: on järkevää tuoda kaikki 3D-versiot teattereihin ennen kuin osa VII valmistuu vuonna 2015.

Lucas olisi voinut kaupitella firmaansa Foxille, mutta hän halusi myydä sen Disneylle, jolla on entuudestaan lukuisia kuuluisia sarjoja ja kokemusta niiden hyödyntämisestä.

Myös Indiana Jones on nyt Disney-hahmo. Uusia Indiana Jones -elokuvia Disney ei voi tehdä, ellei se sovi asiasta Paramount Picturesin kanssa.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Itse ilkimyksen käty... Haamujengi 3 lykkään... >

Keskustelut (4 viestiä)

afiosdjap

31.10.2012 klo 21.47 18 tykkää tästä

Disney ostaa seuraavaksi Foxin ja Paramount Picturesin joten mitään ongelmaa ei ole. Ostaa vielä sinutkin, jos olet tiellä.
lainaa
gtrdhr

01.11.2012 klo 08.17 1 tykkää tästä

Saisi Disney laittaa siihen Indiana Jones 5:n puhtia että se joskus valmistuisi. Sen on pitänyt olla tulossa mutta tuntuu olevan ikuisesti suunnittelutasolla.
lainaa
nimi

01.11.2012 klo 09.00

Here lies New Hope. Far, far away and long waited and untouched, deep in the vaults of wealthy old men. Weep o' fans, o' weep. For they are lost to us.
lainaa
eptja

01.11.2012 klo 09.38 6 tykkää tästä

gtrdhr kirjoitti:
Saisi Disney laittaa siihen Indiana Jones 5:n puhtia että se joskus valmistuisi. Sen on pitänyt olla tulossa mutta tuntuu olevan ikuisesti suunnittelutasolla.


Minä en ainakaan halua Indy vitosta nelosen jälkeen. Hyi olkoon...
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova