Tuorein sisältö

Elisa ja TeliaSonera oikeuteen TV-verkkotallennuksestaan?

01.11.2012 klo 15.55 | Luettu: 5877 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen


Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on ilmoittanut, että muun muassa Elisan ja TeliaSoneran tarjoamat TV-ohjelmien verkkotallennuspalvelut ovat laittomia. Yhtiöt eivät ole TTVK:n mukaan hankkineet minkäänlaisia asianmukaisia lupia ohjelmien tallentamiseen. Vastaavanlaisia televisio-ohjelmien tallennuspalvelua tarjoavia yhtiöitä on Suomessa parikymmentä. Yhdistyksen mukaan tällaiset palvelut aiheuttavat vuodessa yli 100 miljoonan euron tappiot ohjelmien oikeuksien haltijoille.

TTVK sanoo tiedotteessaan, että tekijänoikeuslain mukaan musiikkia, elokuvia ja tv-ohjelmia saa tallentaa yksityisesti ja perhepiirissä omaan käyttöön, mutta tallentamista ei kuitenkaan saa antaa ulkopuolisen tahon tehtäväksi. Näillä perusteilla nostettiin viime viikolla syytteet tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta TVkaista-palvelua vastaan. Sama kohtalo odottaa todennäköisesti nyt myös muita verkkotallennuspalvelua tarjoavia yhtiöitä. Yhtiöt eivät nimittäin vastanneet TTVK:n kesällä lähettämiin vaatimuksiin, joissa yhtiöitä kehotettiin lopettamaan välittömästi lain vastainen toiminta.

Lähde: Kauppalehti

V2.fi | Veera Rouvinen
< Suosittu ruotsalaine... Filmnet on MTV3:n ha... >

Keskustelut (6 viestiä)

poliisitkinwarettaa

02.11.2012 klo 01.57

Tekijänoikeuksia rikkovat pitäisi viedä saunan taakse.
lainaa
Teijo

02.11.2012 klo 11.10 1 tykkää tästä

Silkka syöpä tämä TTVK
lainaa
fail

02.11.2012 klo 13.20 1 tykkää tästä

Jaaha. Eli tavallisella kuluttajalla ei saisi olla mitään oikeuksia tallentaa ostamansa palvelun materiaalia itselleen myöhempää katselua varten. Digiboksi on jo vanha juttu. IPTV sen sijaan tulevaisuutta.

TTVK voi painua haasteidensa kanssa toiseen universumiin. Täällä ei tarvita kehityksen jarruttajia.
lainaa
lasdlasd

02.11.2012 klo 20.04 1 tykkää tästä

Elisa ja Sonera ovat onneksi isoja tekijöitä, toivottavasti pistävät kunnolla hanttiin. TTVK:n mafiatoiminnalle on saatava loppu.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

02.11.2012 klo 21.48 1 tykkää tästä

"TTVK:lla ei ole oikeutta olemassa oloon, sillä osittain omistamani säätiö TEKELE omistaa yksinoikeudella heidän olemassa oloonsa oikeuttavat oikeudet. Näin ollen he aiheuttavat minulle ja liikekumppaneilleni vuosittain yli 100 miljardin vahingot laittomalla olemassa olollaan. He eivät ole myöskään vastanneet viesteihini tämän laittoman olemassa olonsa lopettamiseksi, tai maksamaan säätiön vaatimia olemassa oloon oikeuttavia hyvitysmaksuja."
Muokannut: Dekonega 02.11.2012 klo 21.50 lainaa
helloocommunismo

03.11.2012 klo 02.45

mitä vitun lakiasiantuntijoita täälläkin taas on. jos ei näe eroa pienen piirin yksityisellä käytöllä ja maanlaajuisella rahastustoiminnalla niin ei taida löytyä tarpeeksi vahvoja laseja

sitten on tietty nämäkin tyypit jotka sanovat että mitään tekijänoikeuksia ei pitäisi olla koska he eivät ole koskaan mitään tehneet ja haluavat muiden tavarat ilmaiseksi.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova